Biodiversiteit, pandaberen, en bamboe in arboretum

24 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Maar liefst zestien enthousiaste WNF-Rangers deden afgelopen zondag 22 april mee aan de Rangermiddag van het Wereld Natuur Fonds (WNF). Deze leerzame middag werd gehouden in het Von Gimborn Arboretum in Doorn. Deze Rangeractiviteit , georganiseerd door het regionale WNF-team Gelderse Vallei Utrechtse Heuvelrug, stond in het teken van de Reuzepanda.

Deze middag was zowel voor WNF-rangers, kinderen van 6 tot 12 jaar, als voor hun vriendjes en vriendinnetjes die (nog) niet lid waren. In de Doornse bomentuin konden de Rangers meer te weten komen over de bedreigde pandabeer en over biodiversiteit. Dit deden ze eerst tijdens een spannende ontdekkingsreis met behulp van een speurtochtkist van het Arboretum. Daarna konden de kinderen meedoen met het pandaspel, een variatie op het bekende ganzenbord, maar dan boordevol met leerzame vragen over de pandabeer en zijn voedsel: bamboe. Aan het einde van de middag hebben de kinderen met de bamboe die zij onderweg hadden verzameld prachtige kunstwerkjes gemaakt: samen vormden de knutselwerkjes een soort bamboebos. De middag werd afgesloten met een promotiefilm over de Rangeractie.

Wie niet op de Rangermiddag kon zijn, heeft toch de mogelijkheid om een gratis actiepakket aan te vragen en ook actie te voeren voor de reuzenpanda. Vraag een gratis actiepakket aan via http://www.rangerclub.nl/nl/kom_in_actie/aanvragen_actiepakket. In het actiepakket zit een speciale TamTam, actieboekje, terugstuurenvelop en stickervel.

advertentie
advertentie