Daltospelers winnen 'cup met grote oren'

10 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Kaylee Alblas Dico de Jager, Marvyn Toonen en Barbara Brouwer van korfbalclub Dalto maakten zondag 8 april deel uit van het Nederlands team -19 jaar dat wereldkampioen werd. Na een 12-10 zege in de halve finale tegen België was in de finale het sterke Chinees Taipei de tegenstander.

De eerste helft bleef Taipei lang bij en soms met de mooiste goals. De ruststand was 12-11 in het voordeel van Oranje, dus de wedstrijd was nog niet gespeeld. Echter, in de tweede helft schakelde Oranje een tandje bij en met goals van Daltospelers De Jager, Toonen en Brouwer werd de zege veilig gesteld. Kaylee Alblas kreeg ook nog speelminuten en leverde met een mooie assist en een goal haar bijdrage aan de zege die met 26-10 wat ruim uitviel, maar terecht was. Na afloop was er natuurlijk tijd voor een klein feestje en de cup met de grote oren werd weer veelvuldig op de foto gezet. Weer een wereldtitel erbij.

Alblas, De Jager, Toonen en Brouwer sluiten hiermee hun periode 'onder 19' af. Er zal alleen nog een interland tegen Duitsland worden gespeeld en dan is het echt klaar. Een afsluiting in stijl.

advertentie
advertentie