Schrijver Enter geeft lezing

6 april 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Stephan Enter verzorgt vrijdag 20 april bij Binkhorst & Van Wijnen Boekverkopers een lezing over zijn nieuwe roman Grip. Enter is uitgenodigd vanwege de bijzondere kwaliteit en karakter van het boek. Normaal worden alleen debutanten uitgenodigd bij Binkhorst &Van Wijnen maar voor dit boek en deze auteur is een uitzondering gemaakt.

Stephan Enter is een niet op de voorgrond tredende auteur, een schrijver op de achtergrond. Bijzonder is dat hij zich met de beste kan meten. Hij gaat stilaan zijn eigen gang, bemoeit zich niet met andere auteurs in het literaire veld, maar heeft daar wel ideeën over. Vier jaar heeft het geduurd voordat er een nieuwe roman van hem uitkwam. In die vier jaar heeft hij één van de mooiste romans die er in de afgelopen jaren zijn verschenen geschreven. Wanneer je zo'n boek in handen krijgt heb je meteen het gevoel dat je met iets heel bijzonders te maken hebt. De Utrechtse auteur heeft inmiddels vier titels op zijn naam staan en geen van de voorgaande boeken lijkt op de ander. Elk boek schrijft hij opnieuw met ander stijlen, thema's en constructies.

De roman 'Grip' heeft alom lovende tot zeer juichende kritieken gehad in de pers en niet zonder reden. Het boek neemt de lezer mee naar werelden die de meest mensen niet kennen maar wel bekend voorkomen. Zich afspelend in de ongerepte natuur van Noord-Noorwegen, de Lofoten, en een treinreis van Brussel naar Swansea, weet hij de lezer van begin tot eind te boeien. In een mooie, bijna ouderwets aandoende stijl laat hij op indringende wijze de lezer zien hoe er vanuit verschillende invalshoeken gekeken wordt naar hetzelfde tafereel. Een roman vanuit een drietal perspectieven. In hun studententijd zijn vier vrienden lid van de alpinisten club. Vrienden is een groot woord, het enige dat ze delen is de passie voor het beklimmen van bergen. Twintig jaar na hun laatste tocht op de Lofoten wordt er een reünie georganiseerd door twee van de vier. De vrienden van vroeger herinneren ieder voor zich hun laatste gezamenlijke tocht. Het ongeluk en wat daar aan vooraf ging. Uiteindelijk komen slechts drie van de vier aan het woord maar is het vierde lid de persoon waar alles om draait. Zich toewerkend naar een verrassend eind laat het de lezer achter met een vraag. Een vraag die wellicht alleen door Enter zelf is te beantwoorden.

Stephan Enter doet vanaf 20.00 uur zijn verhaal, kaarten kosten €10 en zijn via de boekhandel te reserveren.

advertentie
advertentie