Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

Gemeenschappelijke Regeling Woonwagenschap beëindigd

6 april 2012 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Het college van burgemeester en wethouders heeft vorige week dinsdag ingestemd met de jaarstukken van het Woonwagenschap regio Zeist en de effectuering van de liquidatie. Hiermee komt een einde aan een samenwerkingsverband tussen Zeist, De Bilt, Wijk bij Duurstede en de gemeente Utrechtse Heuvelrug (te weten voorheen Maarn en Driebergen) inzake het dagelijks beheer van woonwagencentra. Voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug ging het hierbij om de locatie aan de Sportlaan in Driebergen en tot 2009 om een sanitaire unit in Maarsbergen.

Sinds 2006 heeft het bestuur van het Woonwagenschap gestreefd naar het zo spoedig mogelijk opheffen van de regeling. Hieraan was onder meer de voorwaarde verbonden dat de woonwagenlocaties geen aparte positie meer zouden innemen en zo nodig zouden worden heringericht. Vervolgens zouden ze worden overgedragen aan gemeenten of aan lokale woningcorporaties.

Per 1 januari 2011 is de woonwagenlocatie Beukbergen in Huis ter Heide overgedragen aan de gemeente Zeist. De laatste locatie aan de Sportlaan in Driebergen is eind 2011 overgedragen aan de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Inmiddels is deze locatie opgeheven, omdat de gemeente een overeenkomst met de bewoners heeft gesloten over de aankoop van een woning elders. Hiermee komt de weg vrij om op deze locatie in combinatie met de voormalige gemeentewerf woningbouw te realiseren.

Hiermee komt na 32 jaar een einde aan het Woonwagenschap. De gemeente ontvangt in verband met de beëindiging op basis van haar aandeel in de regeling een bedrag van € 65.243,-.

advertentie
advertentie