Jeroen Hermkens maakt Revius Examencadeau

3 april 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Revius Lyceum in Doorn is heel trots dat Jeroen Hermkens door leerlingen en medewerkers is verkozen om het Revius Examencadeau 2012 te maken. Alle geslaagde examenleerlingen krijgen in juni samen met het diploma een speciaal voor het Revius ontworpen litho uitgereikt.

Verkiezing

Traditiegetrouw stuurde het Revius een oproep kunstenaarsland in: 'wie maakt dit jaar het Examencadeau voor onze leerlingen?' Op deze oproep is weer enthousiast gereageerd. Leerlingen hebben daarnaast actief kunstenaars benaderd. Uiteindelijk is er gestemd en zijn drie kunstenaars genomineerd. Deze kunstenaars dienden een ontwerp in voor het Examencadeau. De tweede stemronde werd met een overgrote meerderheid aan stemmen gewonnen door Jeroen Hermkens.

Tentoonstelling

Op 18 april om 15.45 uur opent in het Revius Lyceum Doorn een grote tentoonstelling met werken van Jeroen Hermkens. Deze tentoonstelling is tot en met 5 juli te bezichtigen.

Jeroen Hermkens

Jeroen Hermkens is een meer dan bekende Utrechtse lithograaf en schilder. Zijn werk siert vele huiskamers in binnen- en buitenland. Jeroen Hermkensontving in 1996 voor zijn grote litho's de Nederlandse Grafiekprijs. In 2002 zond CNN wereldwijd een documentaire over hem uit. In 2006 werd hij verkozen tot ,,Kunstenaar van het jaar'' in Nederland. Meer informatie over hem en zijn werk is te vinden op www.hermkens.com.

advertentie
advertentie