Nautica Team IVA Driebergen klaar voor The Race

30 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het startschot voor de 24e Race of the Classics heeft maandag geklonken. Een team van zestien studenten van IVA Driebergen Business School vertrok vanuit de Rotterdamse Veerhaven. Van daaruit wordt, via een Nederlandse of Belgische haven, het tweede rak ingezet richting Engeland. Het derde en laatste rak zeilen de teams naar IJmuiden.

De Race of the Classics is het grootste en meest vooraanstaande studenten-zeilevenement van Europa, waarbij 18 studententeams van verschillende Universiteiten en Hogescholen uit Nederland een wedstrijd zeilen op klassieke zeilschepen. Er is vele maanden gewerkt om het team zeilklaar te krijgen. Een sponsorteam wierf een lange lijst van bedrijven en vrienden die het team ondersteunen. ,,We hadden van te voren niet gedacht hoe goed en hoe leuk het is om acquisitie te doen, bedrijven reageren heel enthousiast als je ze vertelt over The Race of the Classics'', zegt Rogier Timmers, vicevoorzitter van het team en student Nautisch Business Management op de IVA.

Met sponsoren alleen ben je er niet, aan boord moet ook gegeten en gedronken worden. ,,De hele catering van het team hebben we zelf moeten regelen'', zegt studente Chardonnée-Sophie Pekel, voorzitter van het Nautica Team.

Het team geeft zoveel mogelijk live updates tijdens The Race. Daarvoor kan op www.iva-driebergen.nl/nauticateam gekeken worden. Volgen via Twitter (www.twitter.com/ivadriebergen) en Facebook (www.facebook.com/ivadriebergen) is ook mogelijk.

advertentie
advertentie