Ingezonden: Broodnodige overwinning DEV op DHSC

11 maart 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Na een aantal wedstrijden nèt niet won DEV thuis van concurrent aan de onderkant van de ranglijst DHSC met 3-2. DHSC en DEV staan zo op gelijke hoogte qua punten en doelsaldo, terwijl het ongemeen spannend blijft in de derde klasse D.

door Gerben van Veldhuijsen

DEV startte zonder de geblesseerde Victor Pedro Salazo, Bob Kemper nam zijn plek over in het elftal van Michel van Aken. De uitwedstrijd in Utrecht was eerder in het seizoen al gewonnen door DEV, deze zaterdag was geen ander resultaat voldoende voor DEV Doorn. De wedstrijd begon afwachtend, met DHSC dat zoals verwacht met lange ballen op zoek ging naar de lange spits Heil. DHSC, dat fysiek op het randje speelde en geluk had dat het met 11 man van het veld stapte, kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na zo'n 10 minuten scoorde Hicham Chater van dichtbij 0-1. DEV kwam lange tijd niet in de wedstrijd en had moeite om door de verdedigend opgestelde DHSC formatie tebreken. Conditioneel leken de bezoekers al voor rust moeite te hebben met de snellere aanvallers van DEV, zeker nadat Charles van Ligten inviel voor Tim Kas. Vijf minuten voor rust kreeg DEV een penalty na hands uit een vrije trap van Ricardo van Amerongen. Rick Andeweg schoot de bal hard en onhoudbaar in, 1-1. Andeweg kreeg voor rust nog een grote kopkans maar die verdween recht in de handen van de doelman.

DEV wilde na rust doordrukken en het was niet lang wachten op de voorsprong. Pieter Hegger speelde de diepgaande Paul Okkersen in de ruimte aan waarna, de middenvelder de bal prima controleerde met zijn borst en met een halve omhaal de bal bijzonder fraai in de bovenhoek schoot, 2-1. Daarmee leek er geen vuiltje aan de lucht voor DEV, ware het niet dat DHSC weer in het zadel werd geholpen. Na een rush werd een aanvaller van de bezoekers enigszins onnodig met een sliding onderuit gehaald door Bob Kemper, de toegekende penalty was wel weggelegd voor Stefan Heil 2-2. DHSC probeerde vervolgens met alle macht de gelijke stand te behouden, met een aantal harde overtredingen tot gevolg waarvoor uiteindelijk een handvol gele kaarten werd getrokken. De scheidsrechter hoopte met snel fluiten de wedstrijd onder controle te houden. DEV dat niet in staat was fijn spel te laten zien maakte wel duidelijk de meeste aanspraak op winst. Daarvoor moest wel gescoord worden en dat gebeurde na wederom een toegekende penalty, via Helder Pedro Salazo en Gerben van Veldhuijsen draaide Rick Andeweg bij zijn man weg maar voor hij kon schieten werd hij neergelegd. De penalty in de 65e minuut was wederom een prooi voor Andeweg, 3-2. DEV ging op zoek naar een vierde treffer, maar was onzorgvuldig in het uitspelen van kansen. DHSC bleef daardoor, mede door een groot aantal toegekende vrije trappen op de helft van DEV, hopen op een bal die goed zou vallen. De Doornse verdediging, met een sterk spelende Ricardo van Amerongen als mandekker op Heil, bleef echter de baas in eigen zestien.

Doordat naaste concurrenten als Scherpenzeel en Delta Sports verloren van hooggeklasseerde teams staat DEV op de ranglijst weer een paar plekken hoger. Maar met de minieme puntverschillen blijft het ongekend spannend in 3D. Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen VOP.

Sluis; van Beugen, R. Okkersen, van Amerongen, van Veldhuijsen, Kemper (van Schoonhoven), P. Okkersen, Kas (van Ligten), Andeweg, Helder Pedro Salazo