HDS maakt in de thuiswedstrijd tegen Schalkwijk geen fouten

15 maart 2012 om 00:00 Voetbal

1-0 Sebastiaan Goes, 2-0 Sebastiaan Goes, 2-1 Schalkwijk, 3-1 Rudi Hack, 3-2 Schalkwijk.

LEERSUM - In het eerste kwartier van de wedstrijd had tegenstander Schalkwijk eigenlijk de beste kansen en bleef koploper HDS door goed keeperswerk van goalie Bart van Deukeren op de nul staan. Maar geleidelijk aan begon de ploeg van trainer Jan van Dalem de draad op te pakken en kwam in de 28e minuut op een 1-0 voorsprong. Met nog een tweetal prima mogelijkheden voor de thuisploeg in de 40e en de 44e minuut, bleef het tot aan het rustsignaal bij die magere voorsprong. In de tweede helft een goed draaiend HDS, dat al in de 47e minuut kon uitbreiden naar 2-0. Een vrije trap in de 57e minuut van Schalkwijk ging vervolgens dwars door de muur en betekende de aansluitingstreffer voor Schalwijk (2-1). Een prachtige voorzet van Jasper van Dam in de 70e minuut kon door Rudi Hack bekwaam worden afgerond, wat HDS op een 3-1 voorsprong bracht. Alhoewel Schalkwijk kort voor tijd de achterstand nog wist terug te brengen tot 3-2 speelde HDS de wedstrijd vervolgens beheerst uit (hoofdrol voor Bart van Deukeren) en verstevigde met die overwinning haar koppositie op de ranglijst in de zondag vierdeklasse. Wederom een goede stap in de richting van het kampioenschap.