Veertig dagen Bewust naar Pasen

10 februari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Onder auspiciën van de Raad van Kerken in Doorn wordt vanaf 22 februari op zeven woensdagavonden een Vastenmaaltijd gehouden. Deze maaltijden worden gehouden in de Koningshof, Kerkplein 1 te Doorn.

Vaste elementen van de bijeenkomsten zijn: een eenvoudige maaltijd, voordracht, bezinning, ontmoeting, en een avondgebed. Voor de voordrachten zijn sprekers uitgenodigd, die een deskundigheid of binding hebben met een van de elementen in het scheppingsverhaal. De eerste avond is er geen spreker, maar gaan deelnemers na de maaltijd gezamenlijk naar de St. Martinuskerk voor de viering van Aswoensdag met de parochie. Alle bijeenkomsten beginnen om 17.45 en duren tot 20.00 uur.

Aanmelden voor alle avonden kan, maar ook voor één of meer avonden. Vanwege de maaltijd wordt de deelnemers gevraagd zich aan te melden vóór 20 februari, telefonisch bij Jeanette van Osselen (tel. 421916) of via het e-mailadres bewustnaarpasen@live.nl. Er moet aan het aantal deelnemers een grens van 40 gesteld worden in verband met het bereiden van de maaltijd.

Iedere avond wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd ter dekking van de kosten. Wat meer mag worden ontvangen zal worden gedoneerd aan Marjo Hoedemaker Elephant Foundation (MHEF), die projecten en onderzoek naar de instandhouding van de Aziatische olifant in dierentuinen en in het wild mogelijk maakt.

advertentie
advertentie