MRC Aardenburg en Sint Maartenskliniek gaan samenwerken

26 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN/NIJMEGEN - Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg en de Sint Maartenskliniek gaan samenwerken op het gebied van revalidatiezorg. Beide partijen verwachten door deze samenwerking de kwaliteit van zorg te kunnen verbeteren.

Op woensdag 25 januari tekenden CDAR E.P.H. van den Berghaage namens MRC Aardenburg en drs. B. de Jong MBA namens de Sint Maartenskliniek een intentieverklaring, waarin de bereidheid is vastgelegd om te komen tot een constructieve samenwerking. Het verbeteren van de kwaliteit van zorg staat centraal bij deze beslissing. Beide partijen willen dat bereiken door gezamenlijk te behandelen en/of door te verwijzen en door samenwerking op het gebied van innovatie, onderzoek en ontwikkeling.

MRC Aardenburg en de Sint Maartenskliniek willen zich door de samenwerking versterken in deze tijd van verdere concentratie en specialisatie binnen de medisch specialistische revalidatiezorg. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst willen beide organisaties de best mogelijke zorg aan hun patiënten kunnen blijven bieden. Begin 2012 starten twee concrete samenwerkingsprojecten op het gebied van orthopedische revalidatie en amputatie van onderste extremiteiten met prothesiologie. Dit moet leiden tot producten die onder eenzelfde label worden aangeboden. MRC Aardenburg en de Sint Maartenskliniek willen intensief samenwerken op zowel zorginhoudelijke gebieden (protocollering, onderzoek, opleiding) als op strategisch, organisatorisch en bedrijfsmatig vlak.

Militair Revalidatie Centrum Aardenburg

Militair Revalidatie Centrum (MRC) Aardenburg is een revalidatiecentrum gevestigd in Doorn. MRC Aardenburg biedt medisch specialistische revalidatiezorg aan militairen en burgers. Traumatologie en orthopedie met een sterke focus op arbeid zijn, gezien de militaire taakstelling van MRC Aardenburg, belangrijke aandachtsgebieden. MRC Aardenburg is onderdeel van het Ministerie van Defensie, www.mrc.nl.

Sint Maartenskliniek

De Sint Maartenskliniek in Nijmegen en Woerden is als enige ziekenhuis in Nederland volledig gespecialiseerd in houding en beweging. Patiënten kunnen bij het ziekenhuis terecht voor behandeling van eenvoudige tot zeer complexe aandoeningen op het gebied van orthopedie en reumatologie. De vestiging in Nijmegen heeft daarnaast een revalidatiecentrum voor revalidatie na ziekte, een ongeval of hersenletsel.

advertentie
advertentie