Concert Heuvelrugkoor

24 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het Heuvelrugkoor verzorgt op zondag 12 februari om 16.00 uur een concert in de Sint Martinuskerk te Doorn met als thema ´Langs de grenzen van Europa´.

Het Heuvelrugkoor is een gemengd koor met ruim 30 leden, afkomstig van over de hele Heuvelrug, van Amerongen tot Utrecht en van Amersfoort tot Wijk bij Duurstede. Het repertoire van het Heuvelrugkoor bestaat uit meerstemmige koorwerken uit verschillende landen en perioden. Ditmaal staat de muziek uit de landen aan de grenzen van Europa centraal. Het koor zingt voornamelijk a capella, maar wordt in sommige stukken begeleid door een pianiste. Ook zullen enkele werken voor piano en fluit op het programma staan.

De leiding van het koor ligt in handen van dirigent Tettie Wiechers. Zij heeft schoolmuziek en koordirectie gestudeerd en sinds 1985 een aantal koren gedirigeerd, waaronder een klassiek vrouwenkoor en een kamerkoor. Tegenwoordig leidt zij de cantorij van de Marcuskerk in Leusden en sinds begin december 2008 ook het Heuvelrugkoor.

Het concert maakt deel uit van de concertreeks Martinusconcerten 2012. De entree is € 7,50 inclusief een drankje na afloop van het concert. Kijk voor meer informatie op de website van Het Heuvelrugkoor www.heuvelrugkoor.nl of www.parochie-sintmaarten.nl/martinusconcerten. Of neem contact op met de Dick de Zwart 030 - 656 4553, email: heuvelrugkoor@gmail.com

advertentie
advertentie