BC Doorn prolongeert kampioenschap in Hoofdklasse

23 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Net als vorig seizoen wordt Badmintonclub Doorn kampioen in de Hoofdklasse. Met de zondag behaalde 7-1 overwinning op het IJsselsteinse Apollo kan de eindzege Doorn niet meer ontgaan.

Met nog één competitieronde in het verschiet, kan Doorn niet meer ingehaald worden door de nummer twee in de competitie. Zelfs niet wanneer naaste concurrent Beca 2000 in de laatste wedstrijd de maximale score binnensleept en de Doornaars geen enkele punt behalen. In dit theoretische geval zouden de ploegen in punten gelijkstaan. Volgens de regels geven dan de uitslagen van de onderlinge ontmoetingen de doorslag. Doorn heeft zowel uit als thuis van Beca 2000 gewonnen en is dus zeker van het kampioenschap.

Gedurende de zondag gespeelde partij in sporthal Steinheim bestond lange tijd het idee dat Doorn alleen met een 8-0 overwinning op Apollo het kampioenschap al in de voorlaatste speelronde kon veiligstellen. Toen de uitslag uiteindelijk 7-1 werd, bleek deze score na wat gereken ook al voldoende te zijn. Daarop werd de champagne uit de sporttas gehaald en kon het Doornse vijftal Joost van Klink, René Sondervan, Freek Petersen, Peter van Beek en Frank Koudijs hun succes gaan vieren. Typerend voor de goede sfeer in de badmintoncompetitie was dat het verslagen eerste team van Apollo van harte meeproostte op het Doornse competitiesucces.

Krachtsverhoudingen

De 7-1 score doet eigenlijk geen recht aan de krachtsverhoudingen in het zondag gespeelde duel. De einduitslag kan de indruk kunnen wekken dat Apollo helemaal niets in te brengen had. Dat was beslist niet het geval. De Doornse spelers ontmoetten forse tegenstand en hadden in vier winstpartijen een beslissende derde game nodig. In twee daarvan won Doorn maar nipt. Zowel René Sondervan als Peter van Beek sloot de derde game van zijn single met 21-19 af.

Pas in de achtste en laatste partij lukte het de IJsselsteiners om een wedstrijdpunt te scoren. Arjan van Rijn en Stef Blom wonnen in de dubbel met 15-21 en 15-21 van Freek Petersen en René Sondervan. Apollo wordt hoogstwaarschijnlijk derde in de Hoofdklasse. Doorn speelt vrijdag in Hoevelaken de laatste wedstrijd in deze badmintoncompetitie.

advertentie
advertentie