Winterbloeiwandelingen in het Von Gimborn Arboretum

20 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - De jaarlijkse winterbloeiwandeling in het Von Gimborn Arboretum wordt op zondag 29 januari gehouden. Onder begeleiding van een gespecialiseerde gids wordt er gewandeld langs bijzondere struiken en bomen die juist in de winter in bloei staan. Verrassend genoeg zijn dat er veel, zoals de toverhazelaar (Hamamelis), winterkamperfoelie (Lonicera), gele kornoelje (Cornus mas), schijnhazelaar (Corylopsis) en nog meer exotische winterbloeiers, die zelfs geen Nederlandse naam hebben, zoals Chimonanthus, Sycopsis, Oemleria en Stachyurus.

Maar ook enkele boomsoorten bloeien al zeer vroeg in het jaar, zoals sommige esdoornsoorten en de hazelaar (Corylus). Het Von Gimborn Arboretum is een groene schatkamer, waar veel verrassingen van de natuur te ontdekken zijn. Meer informatie over het arboretum, de stichting, haar vrienden en vrijwilligers is te vinden op www.gimbornarboretum.nl

De toegang tot het arboretum bedraagt € 5,- per volwassene. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Aan de winterbloeiwandelingen zijn geen extra kosten verbonden. Aanvang van de winterbloeiwandelingen: om 13.00 uur en om 15.00 uur bij het bezoekerscentrum. Adres Von Gimborn Arboretum: Velperengh 13, Doorn.

advertentie
advertentie