Kampioenschap BC Doorn lonkt

16 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Met nog twee wedstrijden te gaan, ligt Badmintonclub Doorn op koers voor het kampioenschap in de Hoofdklasse. Dit weekend heeft het Doornse team in het Gelderse Wezep een 3-5 overwinning behaald op Badminton 80.

Weliswaar ontbrak zaterdag eerste heer Joost van Klink, maar ook zonder hem is het eerste team van BC Doorn een geduchte tegenstander. De openingsdubbel in Wezep won het Doornse duo Freek Petersen en René Sondervan in drie games. Het tweede dubbelpunt werd binnengehaald door hun teamgenoten Peter van Beek en Frank Koudijs.

In de singles kwam Badminton 80 aanvankelijk terug. Hendri Hollander won in drie games van Sondervan en Layo van het Goor in twee van Van Beek. Daarmee was de stand in punten 2-2.

Petersen en Koudijs haalden vervolgens ieder in drie games hun singlepunt binnen. Met 2-4 op het scorebord was duidelijk dat Doorn in elk geval met een gelijkspel naar huis zou gaan.

De resterende twee dubbels waren snel gespeeld. Sondervan en Koudijs wonnen in twee games (11-21; 15-21) van Willem Burger en Layo van het Goor. Het laatste wedstrijdpunt kwam dankzij Hendri Hollander en Jan Vierhuis op het conto van de thuisploeg. Zij wonnen met 21-15 en 21-15 van Petersen en van Van Beek.

Na twaalf competitieronden heeft Doorn nu 71 punten. Naaste concurrent Beca 2000 heeft er 59, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld. Doorn blijft sowieso de competitie leiden, want de voorsprong op Beca is groter dan acht punten, de maximale wedstrijdscore. Maar deze marge van twaalf punten is niet groot genoeg om nu al zeker te zijn van het kampioenschap.

De één-na-laatste competitiewedstrijd van BC Doorn vindt plaats op zondag 22 januari. Het team speelt dan in sporthal Steinheim tegen het eerste team van Apollo uit IJsselstein. Deze laatste thuiswedstrijd van Doorn dit seizoen is gratis toegankelijk en begint om 10.00 uur.

advertentie
advertentie