Eremetaal Hang-On tijdens de survivalrun Beltrum

9 januari 2012 om 00:00 Nieuws

DOORN - Tijdens de 23e editie van ,,de strijd tegen de elementen'' in Beltrum stond de jeugd van Hang-On drie keer op het podium. Amber de Heer werd derde bij de meisjes 13-14 jaar, Stijn Taverne derde bij de jongens 13-14 jaar en Bo de groot werd derde bij de meisjes 10-12 jaar.

Voor Bo de Groot was het haar eerste podiumplaats sinds zij meedoet aan de survivalwedstrijden. Amber behaalde in Beltrum haar eerste podiumplaats van dit seizoen. En waar Stijn in de vorige wedstrijd nog verraste met zijn derde plek, liet hij nu zien dat er voortaan rekening met hem gehouden moet worden. Maar ook Patrick Klaare, die pas vier maanden bij Hang-On is, behaalde met zijn achtste plaats een geweldige klassering.

Deze survivalrun werd gefilmd door het NOS jeugdjournaal. De jeugd moest ruim vijf kilometer hardlopen in een zo hoog mogelijk tempo met daarin zo'n 20 hindernissen uiteenlopend van diverse soorten touwhindernissen, balken en netten. Maar ook zagen en pijl en boogschieten. Door de hevige regenval van de afgelopen tijd waren de akkers veranderd in een zware, zuigende modderpoel waarbij de atleten soms tot aan hun schenen wegzakte in de modder. Maar ondanks deze zware omstandigheden wist Hang-On toch weer met drie bekers huiswaarts te keren.

Ook in de teamrun 12 kilometer werd een mooie klassering behaald.

Overige Hang-Onners:

Teamrun 12 kilometer: 21e plaats (100 teams), tijd: 2 uur 28 minuten. Team: Sven Rademaker, Ton van Leeuwen, Joey Bakker (16 jaar) en Josje van Wamel (16 jaar).

Individueel 12 kilometer: Marian Middelveld: 8e veteraan. Han Boonen (52 jaar) kwam terug van heel ver en nam na 7 jaar een revanche op zich zelf. Hij liep de 12 kilometer run uit.

Jeugd 10-12 jaar: Britt van Manen: 5e. Demi van Manen: 6e

advertentie
advertentie