Spanning stijgt in badmintoncompetitie

12 december 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Badmintonclub Doorn heeft zondag met 6-2 het eerste team van Zetten verslagen. Daarmee staat het Doornse team nog steeds aan kop in de Hoofdklasse, maar voelt de hete adem van het Arnhemse Beca 2000 in de nek.

Doorn speelde zondag zeker niet slecht, maar had graag meer dan de 6 gewonnen punten bijgeschreven om de voorsprong op Beca 2000 verder uit te bouwen. De marge met de Arnhemse ploeg was aan het begin van deze tiende speelronde in de competitie slechts 4 punten.

Twee weken geleden waren dat er nog 8, maar een 4-4 gelijkspel van Doorn tegen Irene uit Bilthoven en een 8-0 overwinning van Beca op Apollo halveerden dit verschil. Hoeveel punten Beca dit weekend behaald heeft, was zondagavond nog niet bekend. Maar dat Doorn de elfde (van de in totaal veertien) competitieronde als koploper zal starten, staat vast.

In het afgelopen zondag gespeelde duel in sporthal Steinheim ging Doorn tegen Zetten solide van start. De koppels Joost van Klink/Freek Petersen en Peter van Beek/Frank Koudijs wonnen beide eerste dubbels. In de eerste single had René Sondervan weinig problemen met Albert Getkate van Zetten: 21-15; 21-9. Jan Jonkheid maakt het Freek Petersen een stuk lastiger. De eerste game bleef het verlies van de Doornaar nog beperkt: 19-21. Maar het gehoopte herstel in de tweede game bleef uit, zodat Jonkheid een 13-21 zege behaalde.

In de derde single kwam Peter van Beek van BC Doorn nauwelijks in de problemen en won in twee games: 21-15; 21-14. De vierde single was een spannende strijd tussen Serge Tissen van BC Zetten en Frank Koudijs. Tissen won de eerste game: 19-21. In de tweede game deed Koudijs er een schepje bovenop, wat werd beloond met een 24-22 winst. In de beslissende derde game bleek Tissen uiteindelijk de sterkste: 17-21.

De beide afsluitende dubbels gingen weer naar Doorn. Het koppel Van Klink/Koudijs won ruim in twee games (21-9; 21-11), Van Beek en Sondervan hadden er drie games voor nodig: 21-13; 20-22; 21-8.

De competitie duurt nog drie speelronden. Aangezien Beca en Doorn niet meer tegen elkaar hoeven te spelen, gaan beide teams alles op alles zetten om zo veel mogelijk punten binnen te halen. Komende zondag speelt BC Doorn in sporthal Steinheim tegen het tweede team van Apollo, afkomstig uit IJsselstein. Deze gratis toegankelijke wedstrijd begint om 10.00 uur.

advertentie
advertentie