Eerste schoolbasketbal toernooi in Utrechtse Heuvelrug groot succes

11 december 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Voor het eerst werd er vorige week woensdag een schoolbasketbal toernooi georganiseerd in de Heuvelrug. In samenwerking met een combinatiefunctionaris heeft basketbal vereniging Blue Arrows haar eerste schoolbasketbal toernooi georganiseerd. Het toernooi was voor alle kinderen die in Driebergen in groep 6, 7 of 8 op school zaten.

Om de kinderen te enthousiasmeren en kennis te laten maken met de sport, zijn er op verschillende scholen tijdens de gymlessen vele basketbal clinics aangeboden. Dit resulteerde in een enorme lijst van opgaven. Negentien teams en 150 kinderen liepen woensdagmiddag springend, dansend en natuurlijk dribbelend door de sporthal Hoenderdaal heen.

Het toernooi werd gespeeld in 2 competities. Competitie A werd gespeeld door alle kinderen uit groep 7 en 8 en competitie B werd gespeeld door alle kinderen uit groep 6. Na veertig wedstrijden werden uiteindelijk de finales gespeeld. Tijdens die twee spannende finales tussen Uilenburcht - Coolsma en Uilenburcht - Valkenheuvel ging uiteindelijk de Uilenburcht er met de toernooioverwinning vandoor.

,,Al met al kunnen we concluderen dat er eigenlijk 150 winnaars waren, want alle kinderen hebben er met elkaar een fantastische middag van gemaakt", aldus de organisatie. De vele positieve reacties is des te meer een reden voor Basketbalvereniging Blue Arrows er voor te zorgen dat dit toernooi niet eenmalig was, maar structureel zal worden. Daarnaast zal er snel onderzocht worden of ook in de andere dorpen van gemeente Utrechtse Heuvelrug een basketbaltoernooi georganiseerd kan worden.

advertentie
advertentie