Afbeelding
Foto: Paul Nolens/BDU

(M)oliebollen bij Maallust

4 december 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN - Bij molen 'Maallust' kijkt men al vooruit naar Oud en Nieuw. Op zaterdag 10 december van 10.00 tot 16.00 uur worden er (M)oliebollen gebakken om te proeven. Deze zijn gemaakt naar eigen recept van op de molen gemalen granen. Dit ter promotie van de verkoop van de (M)oliebollenmix. Bij deze mix horen natuurlijk ook krenten en rozijnen die los bijgeleverd worden. Dit de krenten en rozijnen eerst moeten wellen in water. Bestellen vooraf is raadzaam omdat er gist in het product verwerkt is en dit is beperkt houdbaar. De (M)oliebollenmix is te verkrijgen vanaf 10 december tot en met 30 december.

Op het moment van deze publicatie staat de molen aan de ketting omdat het halssteen gebroken is. Er wordt hard gewerkt om een nieuwe halssteen voor 10 december geplaatst te krijgen. Als dat lukt, zal er bij voldoende wind op traditionele wijze tarwe gemalen worden met de molen. De molen is in ieder geval open en er zijn rondleidingen en uitleg voor bezoekers door de molengidsen. Als de molen niet kan draaien, is een kijkje in de kap ook mogelijk.

Ook de winkel is open, waar natuurlijk allerlei heerlijke broodmixen, cakesoorten, gisten en andere producten die met de molen te maken hebben, gekocht kunnen worden.

advertentie
advertentie