Senioren worden voorgelicht over Zorgalarmering

29 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Op uitnodiging van Heuvelrug Wonen vonden vorige week en deze week vier informatiebijeenkomsten over zorgalarmering plaats in Driebergen, Doorn en Leersum. Tijdens de bijeenkomsten kregen de senioren alles te horen over wat zorgalarmering nu precies is en hoe het werkt.

Zorgalarm is een hulpsysteem dat de bewoner in staat stelt, met 1 druk op de knop, dag en nacht hulp in te roepen. Zo kunnen zij langer zelfstandig en met een veilig gevoel in hun vertrouwde omgeving te blijven wonen. Ook als het geestelijk of lichamelijk minder gaat. De overweldigende opkomst was het signaal dat veel senioren gebaat zijn bij zorgalarm. Thea Korten, Manager Strategie en Beleid van Heuvelrug Wonen: ,,Veel mensen willen graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar als het dan niet meer lukt, is er tegenwoordig ook niet zomaar meer een plek beschikbaar in een zorginstelling."

De senioren kregen een duidelijk beeld van zorgalarmering door het informatiefilmpje dat op de bijeenkomsten werd vertoond. Dit filmpje is ook terug te vinden op de website van Heuvelrug Wonen: www.heuvelrugwonen.nl. In Doorn en Leersum werden de bijeenkomsten mede georganiseerd door zorgalarmaanbieder Stichting QuaRijn. In Driebergen was dit ISZ De Brug, de zorginstelling die daar de zorgopvolging voor haar rekening neemt.

Heuvelrug Wonen is een woningcorporatie, actief op de Utrechtse Heuvelrug. In de Doornse, Driebergse en Leersumse samenleving beheert Heuvelrug Wonen bijna 3300 woningen, een kwart van het totale woningbestand. www.heuvelrugwonen.nl.

advertentie
advertentie