Enervoteams overleven weer een bekerronde

27 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De ploegen van Enervo werkten wedstrijden af in de tweede bekerronde. Na winst op VCV 4 (mannen, 3-2) en De Valk (vrouwen, 3-2) heeft Enervo zich onder de laatste zestien geschaard. De competitiewedstrijd van de vrouwen tegen Vives 3 eindigde in 0-4 winst. De Volleervrouwen waren dichtbij winst op DVC, maar verloren met 2-3. Het zitvolleybalteam stuurde Allvo 2 met 4-0 naar huis.

Enervo

,,Het was een aparte wedstrijd voor de beker tegen VCV 4. Deze jonge ploeg speelt elk punt alles of niets en daar hadden we heel wat moeite mee.'' Coach Arjan Smit was er vanaf het begin niet gerust op dat Enervo de winst zou pakken en na de 23-25 leek hij gelijk te krijgen. ,,Toen we VCV in de tweede set met 25-12 hadden weggeserveerd, leek de klus geklaard, maar ze kwamen opnieuw via 23-25 op voorsprong.'' Toen Enervo de vierde set weer, zij het met de nodige moeite, in zijn voordeel had beslist, gaf VCV zich over. Via 15-4 bereikte Enervo de laatste zestien.

,,We speelden de bekerwedstrijd tegen De Valk minder goed dan in de laatste wedstrijden. Maar we wilden ook iedereen laten spelen en dat betekende dat er nogal wisselvallig werd gepresteerd", vertelde Chantal de Bree over de bekerwedstrijd van de Enervovrouwen. Na 24-26 en 17-25 was het perspectief niet goed, maar Enervo kwam via 25-11 plotseling weer in de vertrouwde vorm. ,,De Valk speelde erg statisch en daarvan profiteerden we maximaal.'' Dat moest ook wel, want de 26-24 van de vierde set was een dubbeltje op zijn kant. Toen die set eenmaal binnen was, was het gedaan met De Valk. Met tien servicepunten van Chantal de Bree kwam 15-6 op het scorebord en zat Enervo in de volgende bekerronde.

Tegen Vives 3, op enige afstand van Enervo nog een concurrent, liet Enervo geen twijfel bestaan over de bedoelingen: doorstomen naar het kampioenschap. ,,Met Mieke Krol als een overal aanwezige Libero, gesteund door een hechte verdediging, bouwden we aan heerlijke aanvallen. Vives kon gewoon niet volgen en we waren op alle fronten beter.'' De winst kwam via 14-25, 15-25, 22-25 en 19-25 tot stand.

Volleer

De vrouwen van Volleer maken elke week de stapjes die coach Luuk Jothmann zo graag ziet, maar ze zijn nog net niet groot genoeg om wedstrijden te winnen. Dat DVC, de nummer vier in de poule, in de eerste set met 13-25 over Volleer heen walste , was nog geen garantie voor een makkelijke middag voor de vrouwen uit Driebruggen. Volleer nam in de tweede set tweemaal een kleine voorsprong die DVC weer teniet deed. Knokkend voor elk punt wist Volleer die set met 25-23 te winnen. De 'flow' van die winst bleef ook in de derde set aanwezig. Volleer bezweek niet onder de druk van DVC en nam via 26-24 een voorsprong. De vierde set ging in de finale verloren door tweemaal een foute pass (23-25), waarna DVC het geluk aan haar zijde had toen een netservice pal achter het net viel (13-15). Weer had Volleer het een topper heel erg lastig gemaakt.

Zitvolleybal

De wedstrijd tegen Allvo 2 was voor Volleer een formaliteit. Alle spelers werden ingezet en wisselen op de momenten dat het even wat minder ging, was niet nodig. Volleer kon altijd terugvallen op een ijzersterke service, zoals in de derde set toen Karin Harmsen een achterstand van 11-14 naar 24-14 omboog. Dat deed ze in de vierde set nog maar eens toen Allvo met veel gerommel op 17-20 was gekomen. Via 25-14, 25-18, 25-17 en 25-20 bleven de punten bij Volleer en had Allvo het gevoel dat men niet was afgeserveerd.