Herstel voor KCD/Decohome in uitstekende wedstrijd

20 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD/Decohome heeft zich op imposante wijze hersteld van de valse start in de zaalcompetitie. De bezoekende titelkandidaat RDZ kreeg van een agressief spelende gastheer geen centimeter ruimte en moest met een 19-16 nederlaag terug naar Zeist.

Direct na het eerste fluitsignaal van arbiter Klein Wolterink opende Laura Briedé van grote afstand de score. Daarmee was de trend van deze wedstrijd gezet want het waren de vrouwen van KCD/Decohome die het merendeel van de productie zouden gaan opeisen. Overigens zag het er in de eerste helft niet naar uit dat de score flink zou oplopen want de goals waren in die periode duur. Het goede spel en de spanning vergoedden echter veel want de score ging om en om en pas kort voor de rust werd het eerste gaatje van twee goals geslagen: 5-3. Dat gaatje werd in de resterende tijd nog wat uitgebreid naar een 7-4 ruststand.

Na de pauze waren de beide ploegen een stuk productiever. In tien minuten tijd werd de stand opgevoerd naar 12-8, waarbij de groen witten de marge van drie goals altijd konden handhaven. Toch was er sprake van veel spanning omdat de Zeistenaren de druk hoog hielden en KCD/Decohome geen moment mocht verslappen. Dat lukte echter uitstekend. De ploeg speelde goed en gedisciplineerd. Na de behaalde zeperd tegen Kesteren hadden trainers en spelers elkaar eens goed in de ogen gekeken en duidelijke afspraken gemaakt. Die werden prima nagekomen en zo kon de ploeg via vooral de vrouwen (11 goals en 3 geforceerde strafworpen) de voorsprong vasthouden en op een gegeven moment zelfs naar vijf goals uitbouwen: 16-11. Met nog tien minuten te spelen was daarmee de winst nog niet zeker, maar RDZ zakte toch iets weg en was niet meer bij machte om nog terug in de wedstrijd te komen. Via 16-13 en 19-14 kwam het einde bij 19-16.

KCD/Decohome kan terugkijken op één van de beste wedstrijden van de afgelopen jaren. Als die lijn kan worden vastgehouden moet de lastige uitwedstrijd zaterdag tegen Achilles Almelo ook tot een goed einde kunnen worden gebracht. Als dat lukt kan dit een heel verrassend seizoen worden.

Goals: Anke Steinmann 4, Ivo Stomp 4, Laura Briedé 3, Marcella Hardeman 3, Johan Kraan 2, Bart Roodenburg 2, Geer Janne Baakman 1.

advertentie
advertentie