Weekendafsluiting viaduct Hoofdstraat ter hoogte van A12

14 november 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Rijkswaterstaat voert in het weekend van vrijdag 18 november 21.00 uur tot en met maandag 21 november 05.00 uur werkzaamheden uit aan het viaduct op de Hoofdstraat te Driebergen ter hoogte van de A12. De Hoofdstraat onder het viaduct is het gehele weekend afgesloten voor al het verkeer inclusief fietsers en voetgangers. Ook de afrit Driebergen (20) van de A12 vanuit Utrecht richting Driebergen is afgesloten. Verkeer wordt omgeleid en moet rekening houden met een extra reistijd. De werkzaamheden zijn onderdeel van de verbreding van de A12 tussen Utrecht Lunetten en Veenendaal.

Omleidingsroutes

Lokaal verkeer inclusief voetgangers en fietsers tussen Driebergen en Zeist wordt omgeleid via de Arnhemsebovenweg.

Verkeer vanuit Utrecht richting Driebergen en Zeist wordt omgeleid via afrit Maarn (21).

Verkeer vanuit Driebergen richting Utrecht wordt omgeleid via de Arnhemsebovenweg naar de oprit A12 richting Utrecht.

Verkeer vanuit Arnhem richting Driebergen wordt omgeleid via de Arnhemsebovenweg.

Gele borden langs de weg geven de omleidingsroutes aan.

Sloop viaduct

In dit weekend wordt de zuidzijde van het viaduct gesloopt. Daarnaast worden er verbeteringen aangebracht in de regeling van de stoplichten en -de verkeerssituatie op de Hoofdstraat ter hoogte van het viaduct. Tijdens de werkzaamheden was op de Hoofdstraat richting Utrecht één rijstrook beschikbaar. De oorspronkelijke situatie van twee rijstroken wordt nu weer teruggebracht. Hiervoor wordt het oude wegdek op de Hoofdstraat weggefreesd. De werkzaamheden aan het viaduct en de Hoofdstraat worden in één weekend uitgevoerd waardoor ook in de avond en in de nacht gewerkt wordt. Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de sloop- en freeswerkzaamheden.

Puinbreker

Het beton van de oude viaducten en het oude asfalt wordt zoveel mogelijk opnieuw gebruikt, bijvoorbeeld in de fundering van de nieuwe weg. Daarvoor moet het oude beton en het oude asfalt wel eerst klein worden gemaakt. Het breken van het beton en het asfalt brengt echter wel geluidshinder met zich mee. Bij de keuze van de locaties van de puinbreker is daarmee rekening gehouden. Het puinbreken vindt plaats in de weken na de weekendwerkzaamheden. De puinbreker komt op het bouwterrein ten noorden van de A12 en ten westen van de Hoofdstraat te staan.

Bouw nieuw viaduct

In de periode van 23 november tot medio december, wordt de fundering voor het nieuwe viaduct aan de zuidzijde aangebracht. In de periode tussen medio december en eind maart wordt het nieuwe viaduct gebouwd.

Rijkswaterstaat voert ook ingrijpende werkzaamheden uit op andere plaatsen in de regio Utrecht. Rijkswaterstaat en regionale partners doen er alles aan om de hinder te beperken. Houdt echter rekening met langere files, pas reis- en vertrektijden aan en kijk naar de verschillende vervoersalternatieven op www.vananaarbeter.nl/regioutrecht .

advertentie
advertentie