Zware deceptie KCD/Decohome bij start zaalseizoen

14 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - KCD/Decohome startte zaterdag met de zaalcompetitie. Na een goede voorbereiding was de ploeg nieuwsgierig naar een hernieuwd optreden in de derde klas maar de uitwedstrijd tegen Kesteren liep uit op een zware deceptie. Met 17-9 kregen de Doornse korfballers klop. De eindstand gaf een vertekend beeld want geen moment is er sprake geweest van een wedstrijd.

Vooraf de feiten op een rij. Vorig jaar deed de ploeg het prima in de derde klas met een keurige vierde plaats. Op het veld acteert KCD/Decohome echter in de vierde klasse en dat betekent dat er in de zaal op veel meer tegenstand moet worden gerekend. Op het veld presteerde de ploeg na een matig begin naar behoren, maar de vraag was natuurlijk of die lijn kon worden voortgezet.

Het antwoord was negatief. Voor de groen witten door hadden dat er op dit niveau een tandje moet worden bijgezet, had het agressief spelende Kesteren al een 5-0 voorsprong genomen. Daar hadden de Betuwenaren tien minuten voor nodig. Dat kunstje herhaalden ze de volgende tien minuten en alleen Bart Roodenburg kon daar iets tegenover stellen: 10-1. Gelukkig kreeg KCD/Decohome daarna iets meer vat op de tegenstander en leek Kesteren enigszins uitgeraasd. In de laatste fase van de eerste helft waren de goals dun gezaaid. Alleen Anke Steinmann wist de korf te vinden en met een beschamende 10-2 ruststand mocht de ploeg zijn zonden gaan overdenken.

De tweede helft ging qua score tien minuten gelijk op en via Marcella Hardeman en Bart Roodenburg leek de stand wat dragelijker te worden (12-4), maar binnen de minuut gaf Kesteren aan dat er sprake was van een kat en muis wedstrijd: 14-4. Dat werd Bart Roodenburg te gek en hij zorgde in zijn eentje voor de 14-6. In het laatste kwartier scoorden beide ploegen nog drie keer (Daan Hartvelt, Marcella Hardeman en Anke Steinmann) zodat het einde kwam met 17-9.

KCD/Decohome weet waar het aan moet werken: de aanvallende druk is te gering en verdedigend vallen te veel goals via de vrouwen. Daar moet wat aan gebeuren want zaterdag komt titelkandidaat nummer één RDZ op visite. De Zeistenaren wonnen hun eerste wedstrijd eenvoudig en gaan als favoriet van start in Steinheim.