Tweede thuiswinst op rij voor BC Doorn

7 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Badmintonclub Doorn heeft vorige week de tweede thuiswinst op rij geboekt. Enkele dagen na de winst op BC Hoevelaken, versloegen de Doornaars donderdag Badminton '80 uit Wezep met 7-1. Met deze uitslag versterkt het team zijn koppositie in de hoofdklasse.

Zonder echt diep hoeven te gaan, wonnen de Doornse koppels Joost van Klink/Freek Petersen en René Sondervan/Frank Koudijs de twee openingsdubbels. Daarna werden, zoals gebruikelijk, vier singlepartijen gespeeld. Bij de eerste daarvan ging het aanvankelijk aardig gelijk op tussen Joost van Klink en Hendri Hollander. Maar in de loop van de eerste game had Van Klink de juiste tactische wapens gevonden om zijn opponent effectief te bestrijden: 21-16. De tweede game kwam Hollander niet verder dan 21-9.

Spannend

Layo van het Goor bracht voor Badminton '80 de eerste gewonnen partij op het scorebord. In de tweede single rekende hij in twee games (15-21; 16-21) af met Peter van Beek. Bijzonder spannend was de partij tussen Doornaar Freek Petersen en Jan Vierhuis. Nadat ieder een game had gewonnen, moest de derde game de beslissing brengen. Het verschil tussen beide spelers was miniem, maar het was uiteindelijk Petersen die aan het langste eind trok (23-21).

Daarop volgden nog twee partijen die in het voordeel van BC Doorn werden afgesloten. Frank Koudijs won de vierde single én zijn dubbel met Joost Van Klink. In de laatste dubbel was Badminton '80 dichtbij een tweede gewonnen partij. In de derde beslissende game daarvan stond het 16-20 in het voordeel van Hendri Hollander en Jan Vierhuis. Maar door fouten kon het koppel uit Wezep zijn voorsprong niet omzetten in winst, zodat René Sondervan en Peter van Beek hun taaie weerstand uiteindelijk omgezet zagen in een 23-21 overwinning.

advertentie
advertentie