Expositie kleur in beeld

4 november 2011 om 00:00 Nieuws

DOORN - Het werk van vijf kunstenaars uit Doorn wordt tijdens het weekend van 12 en 13 november tentoongesteld in Galerie Plein 55 aan Amersfoortseweg 10 a en Atelier Purple aan Dorpsstraat 67 in Doorn. De ateliers zijn open van 13.00 tot 17.00 uur voor publiek. In het eerste weekend is er een wijnproeverij van Margaret Wines.

Op de hoek bij het stoplicht naast de Hema zit galerie plein 55, waar isglaskunstenaar Jan Veenhof altijd te vinden is. Op het zelfde adres zit ook Sarine Veenhof. Zij ontwerpt, maakt, koopt en verkoopt kleding. Aan de andere kant van het stoplicht zit Atelier Purple. Daar wordt geschilderd en geboetseerd door Dianne Rebergen. Tevens is Leidie van Hamersveld daar met keramiek bezig. Aan de overkant van Atelier Purple woont Antje van Spaandonk. Zij is een realistische kunstschilderes. Veel talent dicht bij elkaar, bezig met hetzelfde doel; je creativiteit met verschillende materialen zoals, glas, stoffen, acrylverf, olieverf en klei omzetten in iets tastbaars. Tijdens een bijeenkomst van deze kunstenaars is het idee ontstaan om samen te exposeren. In november is het dus zover.

Jan Veenhof

,,Ik wist niet dat glas zo mooi kon zijn'', is een veel gehoorde uitspraak van bezoekers in Galerie Plein 55. Ooit werkte Jan bij een producent van glasovens. Daar kreeg hij de smaak te pakken. Hij maakte zich de techniek meester en vervaardigt nu de mooiste glasobjecten in zijn atelier van zijn galerie. Zoals het logo van de gemeente Utrechtse Heuvelrug wat gemaakt is van laagjes Dichroic glas. Het 33 centimeter hoge object staat in een zilveren frame (in samenwerking met Carla Snippe gemaakt) op natuurstenen sokkel. Hij gebruikt keramiekkleurstoffen of gemalen glas voor zijn objecten.Hij verhit zijn kunstwerken in een oven met een temperatuur van 830 graden Celsius.Voor zandstralen, gaten boren en slijpen draait hij zijn hand niet om. Hoe dat precies in zijn werk gaat, vertelt hij graag zelf tijdens de expositie. Jan werkt op het ogenblik met gemalen glas in talloze kleuren, dat vloeibaar wordt gemaakt. Het vloeibaar glas wordt op een voorgesneden glasobject opgebracht in verschillende kleuren. Glaskunstenaar Jan Veenhof geeft in zijn atelier workshops 'Schilderen met gemalen glas' voor teambuilding, bedrijven, familie- en kinderfeesten, zie site www.galerieplein55.nl.

Sarine Veenhof

De passie voor kleding, stoffen en breisels is altijd al bij Sarine aanwezig geweest. ,,Kleding laat zien wie je bent en wat je uit wilt stralen." Vanaf 2010 heeft ze een eigen plek in de Galerie Plein 55. Daar vindt men bijzondere ontwerpen van nieuwe maar ook 'second hand' kleding. Ook de breisels ontworpen en gemaakt door Sarine zijn te koop. Sieraden, tassen en hoeden maken het geheel compleet.Voor een goed advies; Sarine Apart.

Antje van Spaandonk

Antje is sinds 2004 bezig met schilderen. Al snel ontdekte ze dat realistische kunst en wel stillevens haar passie hebben. Als je haar schilderijen bekijkt, zie je dat ze het perfect beheerst met olieverf verschillende materialen realistisch weer te geven. Je bent geneigd de vouwen uit het tafelkleed te strijken. Naar haar verstilde werken en gedetailleerde voorstellingen kun je uren kijken.

Dianne Rebergen

Paars. Paars is haar motivatie, haar lievelingskleur. Die kleur, dat is Dianne; knallend, fel en opvallend. De naam van haar atelier is niet voor niets Atelier Purple. Op welk moment je daar ook langs komt, altijd wordt je verrast door de kleuren. Die knallen van haar werk af. Ze haalt haar inspiratie uit haar omgeving en haar geliefde Zeeland. Ze werkt met acrylverf en in elk werk zit wel een ander materiaal verwerkt. Ze experimenteert met materialen en verftechnieken. Ze is ook niet bang om iets nieuws te proberen. Sinds 2007 zit ze aan de Dorpsstraat. Daarvoor zat ze op de Drift, waar ze ook al les gaf in schilderen aan jong en oud. Het halve dorp heeft wel eens les of een workshop bij haar gevolgd. Ze heeft al zo veel mensen geïnspireerd. Veel Doornse kinderen zijn opgegroeid achter een van haar schildersezels. Kijk ook eens op haar site voor alle activiteiten en workshops, www.atelierpurple.nl.

Leidie van Hamersveld

Van kinds af aan is Leidie al bezig met creativiteit. Maar toen ze begon te werken is dit alles stil komen te staan. Toen ze naar Doorn is verhuisd kwam ze in contact met Dianne Rebergen van Atelier Purple. Zij heeft haar gestimuleerd haar talenten verder te ontwikkelen en zo ontdekte ze dat keramiek haar 'ding' is. Al haar fantasie kan ze erin kwijt. Ze vindt het heerlijk om alle indrukken die ze opdoet 'in de klei' te stoppen.

advertentie
advertentie