Aangepast sporten uitproberen

3 november 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Aangepast sportaanbod voor mensen met een beperking staat overzichtelijk op usportanders.nl. Van maandag 21 november tot en met zondag 4 december kunnen mensen met een beperking geheel kosteloos langskomen tijdens diverse Open Dagen bij de sportaanbieders in de Utrechtse Heuvelrug. Sportservice Midden Nederland is momenteel met diverse aanbieders in gesprek om hier vorm aan te geven. Op de website www.usportanders.nl komt het definitieve programma te staan en verschijnt een aanmeldformulier. Ook vinden geïnteresseerden hier binnenkort een overzicht van het aangepaste sportaanbod in Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist.

Aangepast Sporten

Sporten is belangrijk, ook voor mensen met een beperking. Naast de conditionele meerwaarde, geeft het zelfvertrouwen en voldoening. Het biedt mensen de kans om zichzelf ontplooien en hun sociale netwerk verder uit te breiden. Het aangepast sporten richt zich op mensen met een lichamelijke, verstandelijke, visuele, auditieve beperking en/of chronische aandoening. In de Utrechtse Heuvelrug is er een divers sportaanbod aanwezig. De Open Dagen bieden een mooie gelegenheid om dit sportaanbod van maandag 21 november tot en met zondag 4 november kosteloos en vrijblijvend uit te proberen.

Week Chronisch Zieken

In de landelijke 'Week van de Chronisch Zieken', die dit jaar van 5 tot en met 12 november wordt georganiseerd, kunnen mensen met een chronische aandoening kennismaken met diverse activiteiten en verschillende bijeenkomsten bijwonen. Op de website www.chronischziek.nl staan veel activiteiten die in deze week vaak gratis kunnen worden uitgeprobeerd.

Informatie

Voor meer informatie over de Open Dagen of voor het aanmelden voor één of meerdere Open Dagen kan contact worden opgenomen met Sportservice Midden Nederland, telefoon: 030-7513840 (maandag, dinsdag of woensdag) of e-mail: consulent@sportservicemiddennederland.nl. Kijk ook voor meer informatie op de website www.usportanders.nl

advertentie
advertentie