'Ik mis Driebergen soms echt'

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Riem de Wolff is eregast bij Goud van Oud

DRIEBERGEN / DOORN - ,,Vaak probeer ik mij groot te houden, maar als ik eerlijk ben moet ik zeggen dat ik Driebergen soms echt mis", zegt Riem de Wolff. Tegenwoordig staat zijn huis in Hellevoetsluis, maar het dorp Driebergen waar hij jarenlang woonde is hij zeker niet vergeten. En ook de Driebergse bevolking is nog altijd uiterst trots op het feit dat het legendarische duo The Blue Diamonds, dat hij samen met zijn broer Ruud vormde, uit dit dorp afkomstig is. Riem is na het overlijden van zijn broer, 11 jaar geleden, als soloartiest blijven optreden en trekt als Mister Blue Diamond nog steeds volle zalen. Op 29 oktober is hij eregast bij de viering van 20 jaar Goud van Oud in Het Grote Bos. door Jan de Beer

,,Ik geniet er van en ik vind het prachtig dat het mij gegund wordt", zegt Riem de Wolff over zijn volle concert-agenda. ,,Nadat mijn broer Ruud was overleden had ik eigenlijk het plan om te stoppen omdat ik niet wist hoe het verder zou moeten. Maar zonder muziek ging het ook niet goed en de dokter zei: Je moet zingen! Met de hulp van collega's en ook mijn zoon ben ik weer aan de slag gegaan en heb toen een nieuwe cd gemaakt."

Volgens Riem heeft hij bij zijn solo-carrière veel steun gekregen van Driebergenaar Wout Nijland, de onvermoeibare organisator van Pasar Malam-evenementen én de Goud van Oud-festivals waarvan over twee weken het jubileum wordt gevierd. Op de Pasar Malam die Nijland onlangs in winkelcentrum De Ridderhof in Alphen aan de Rijn organiseerde, maakte Riem de Wolff grote indruk met een hartverwarmend optreden. Op die beladen plek (vanwege de tragische schietpartij in april) toonde hij zijn vakmanschap door met bemoedigende woorden en een superieure show een positieve sfeer te scheppen. ,,Omdat die mensen hadden laten weten dat ze mij daar graag wilden hebben en mij zo plezierig benaderden gaf mij dat een goed gevoel dat ik graag in mijn optreden wilde overbrengen", zegt hij.

Verheugend vindt Riem de Wolff het dat hij over twee weken weer eens in de regio Driebergen het podium kan beklimmen. ,,Soms ben ik weleens in de buurt als ik onderweg ben naar een optreden en dan denk ik: zal ik bij die of die even koffie gaan drinken, want ik ben er al zo lang niet geweest. Maar ja, meestal heb ik daar dan geen tijd voor." Dat hij voor het Goud van Oud-jubileum als 'eregast' staat aangekondigd beschouwt hij als een mooie geste van Wout Nijland. ,,Aan de ene kant denk ik: ben ik die titel waard? Maar aan de andere kant weet ik dat Ruud en ik al in 1959 in het vak zaten. In ieder geval wil ik er een leuk feest van gaan maken en ik hoop vele dorpsgenoten van toen te kunnen ontmoeten."

Programma

Tijdens het Goud van Oud-jubileum op 29 oktober in Het Grote Bos treedt Riem de Wolff op met het orkest 'Of Course' dat bekend staat als één van de betere 'Golden Oldies'-bands. Voorafgaand aan dit optreden zijn er diverse andere opmerkelijke acts. De avond wordt om 19.15 uur geopend door de zangeres Ginger-S met fraaie 'standards' uit jaren '60. Vervolgens is er een optreden van het orkest The Red Strats, dat een authentiek Cliff and The Shadows-repertoire ten gehore brengt. Dit alles met rode gitaren (Stratocasters) waar The Shadows in de zestiger jaren op speelden en die de naam van de band verklaren. Dan is er een act van The Explosion Rockets, meerdere keren uitgeroepen tot de beste rock & roll formatie van Nederland. Dit orkest staat garant voor een show vol energie, variatie en herkenning met zeer aanstekelijke muziek uit de jaren '50 en '60. Het festival wordt tegen middernacht afgesloten door Mister Blue Diamond Riem de Wolff, die volgens Wout Nijland kan worden beschouwd als 'één van de beste nog levende vakmensen uit de jaren '60'.

Kaarten à € 18,50 zijn vanaf heden te verkrijgen bij de voorverkoopadressen. In Driebergen bij Slijterij Rogier de Mol, en in Doorn bij De Notabelen en Plein 6. Meer informatie is te vinden op: www.wnproductions.nl.

advertentie
advertentie