Al 186 lezende baby's ingeschreven

11 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Wist u dat u met uw baby van drie maanden al boekjes kunt lezen? Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling en stimuleert de concentratie en fantasie van het kind. Bovendien is het goed voor het contact met de baby en ook gewoon gezellig. De Stichting Lezen en de Openbare bibliotheken hebben in opdracht van het Ministerie van OCW een speciaal voorleesproject voor de allerjongsten ontwikkeld, Boekstart. Jonge ouders ontvangen kunnen bij de bibliotheek een Boekstartkoffertje ophalen zodra hun kind 3 maanden is. Burgemeester Naafs reikte op woensdagochtend 5 oktober twee van deze koffertjes uit en gaf daarmee het startschot voor dit nieuwe project van de bibliotheek.

door Katka Kolmas

Robin van Raaij was een van de gelukkigen die het koffertje in ontvangst mochten nemen. Zijn trotse moeder vertelt: ,,Robin is nu precies vier maanden oud en geniet van alle aandacht. Hij heeft nog twee oudere broertjes. De oudste heeft net leren lezen en leest zijn jongste broertje graag voor. Voor het slapengaan hebben we een heel voorleesritueel en we zingen ook veel liedjes. Ik lees zelf heel veel en ik merk dat de kinderen mij dan nadoen. Zien lezen, doet lezen, zeggen ze toch?" lacht ze.

Burgemeester Naafs overhandigde aan de moeders van Robin van Raaij en Liselot Theunissen het Boekstartkoffertje met daarin een badboekje en veel informatie over de collectie boeken voor baby's en een gratis bibliotheekabonnement. Alle kersverse ouders krijgen via de gemeente een uitnodiging dit koffertje in de bibliotheek te komen ophalen. Daar krijgen ze vervolgens uitleg over hoe de bibliotheek werkt en over alle voorzieningen voor baby's. In de Driebergse bibliotheek is een speciale babyhoek ingericht met stoffen boekjes, badboekjes en hardkartonnen boekjes voor baby's. Ook zijn daar een voorleesbank, een box en een aankleedkussen te vinden. Er is nog net geen speciale ruimte voor het geven van borstvoeding, maar ook daar is altijd wel een mouw aan te passen, zegt locatiemanager Ans Verkerk. ,,Bij onze vestiging zijn inmiddels 186 baby's ingeschreven. We investeren graag in onze toekomstige clientèle," lacht ze.

Na de uitreiking was er voor alle genodigden een speciale Boekstarttaart en konden de kleintjes genieten van een les muziek op schoot, verzorgd door muziekdocente Priya Keet.

advertentie
advertentie