Politieke steun voor bouwplan Zonstraat

10 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - De VVD heeft in de gemeenteraad een nederlaag geleden. Voorstellen om het bouwplan voor de Driebergse Zonstraat aan te passen, leden vorige week schipbreuk. Alleen de SGP steunde een deel van het alternatieve plan, dat VVD-er Peter van der Zee had bedacht.

door Michiel Schaaij

,,We willen de bouw niet onnodig ophouden, maar op een acceptabele manier doorgang laten vinden'', zei Van der Zee, die van burgemeester Frits Naafs alle gelegenheid kreeg om zijn voorstellen op een groot scherm te presenteren. ,,Het is leuk dat meneer Van der Zee een hobby heeft, maar dit was zonde van onze tijd'', concludeerde oppositieleider Henk Veldhuizen (CDA), nadat het licht in de raadzaal weer was ontstoken. Ook de meeste andere partijen zagen niets in het liberale wijzigingsvoorstel. Volgens Aloys van Spaandonk (Groen Links/PvdA) moet de gemeenteraad niet op de stoel van de woningcorporatie gaan zitten. Hij wees er bovendien op, dat andere projectontwikkelaars nooit het hoge percentage sociale woningbouw van de Zonstraat realiseren. Ook Jasper van Geijtenbeek (SP) steunt het bouwplan van Heuvelrug Wonen en hij hoopt dat de bouw van 47 sociale en 18 vrijesectorwoningen nu snel kan beginnen. Van Geijtenbeek was nog niet zo lang geleden zelf starter op de Amerongse woningmarkt en hij was maar al te blij, dat hij dankzij de bouw van sociale huurwoningen in zijn geboortedorp kon blijven wonen.

Het kostte wethouder Tim Verhoef (PvdA/Groen Links) vorige week weinig moeite om het bestemmingsplan voor de Zonstraat door de raad te loodsen. Eén aanpassing vond wel genade in de ogen van raad. Oppositiepartij CDA vindt, dat er in de bouwplannen van de Utrechtse Heuvelrug te rigide wordt omgegaan met regels voor mantelzorg. Wie voor een ziek familielid zorgt, bespaart de samenleving een dure verpleeghuisopname. Mantelzorgers moeten daarom niet door bestemmingsplannen worden belemmerd, zo luidt de gedachte. De christendemocraten dienden met succes een amendement in, dat tot een versoepeling van de regels moet leiden.

advertentie
advertentie