HDS trotse koploper in de zondag vierde klasse

13 oktober 2011 om 00:00 Sport

0-1 Rudi Hack, 0-2 Wilco van Drie, 1-2 Schalkwijk

LEERSUM - Ondanks matig veldspel wist HDS een 1-2 overwinning veilig te stellen in de uitwedstrijd tegen oude bekende Schalkwijk. De Leersumse voetbalformatie onder leiding van trainer Jan van Dalem kende een aardige start, maar verloor in de 14e minuut Steef Marchal met een hoofdblessure (wissel Jelmer van Veenendaal). Vanaf dat moment raakte HDS de grip op de wedstrijd kwijt en liet zich het tempo van de thuisploeg opdringen. Toch wist Leersum in de 24e minuut op voorsprong te komen door een kopbal van Rudi Hack op voorgeven Bram Verbrugge (0-1). Een voorsprong tegen de verhouding in. HDS bleef vervolgens in een te laag baltempo spelen, maar slaagde er toch in om die magere voorsprong tot aan het rustsignaal op het scorebord te houden. Nadat van Dalem in de rust had gewezen op het het feit dat er in een te laag beltempo werd gespeeld, begon HDS in de 2e helft voortvarend, kreeg in de 47e minuut een strafschop toebedeeld en zag Wilco van Drie de voorsprong uitbreiden naar 0-2. Een verdwaald afstandschot in de 59e minuut betekende de aansluitingstreffer voor de thuisploeg (1-2). Maar verder werden er door HDS geen kansen meer weggegeven, waardoor Leersum drie belangrijke punten aan het totaal kon toevoegen.