Nieuws van Kinderboerderij 't Woelige Nest

3 oktober 2011 om 00:00 Nieuws

Bezoek college van B&W

DRIEBERGEN - Het college van B&W van de gemeente Heuvelrug bracht vorige week een bezoek aan de kinderboerderij. Voorzitter van de kinderboerderij, Jannie Foekens, leidde het college rond en lichtte de plannen met betrekking tot de huisvesting toe. De voorzitter refereerde aan de brief die het bestuur in juli aan de gemeente heeft gestuurd, waarin wordt gewezen op de komende noodzakelijke aanpassingen in de huisvesting ten behoeve van het keurmerk voor kinderboerderijen. Het college werd als eigenaar van het pand verzocht mee te denken op welke wijze de veranderingen kunnen worden gerealiseerd.

De kinderboerderij komt namelijk alleen voor het keurmerk Kinderboerderijen in aanmerking als de functie van het hoofdgebouw (de boerderij) wordt gewijzigd. In de boerderij zijn nu varkens, geiten, konijnen en cavia's gehuisvest, maar er worden ook lessen aan schoolkinderen, verjaardagspartijtjes en evenementen georganiseerd. Volgens de huidige kwaliteitseisen kunnen deze functies niet meer in dezelfde ruimte plaatsvinden. De dieren die nu in het hoofdgebouw zijn ondergebracht, kunnen worden gehuisvest in de verschillende stalruimten op het terrein. Het hoofdgebouw zou daarmee beschikbaar kunnen komen voor bezoekers, vrijwilligers, schoolkinderen, en anderen.

Burgemeester Naafs beloofde zich spoedig in de materie te verdiepen en ging samen met enkele collega's met het nieuwe dwergbokje op de foto.

Champ'Aubert doneert geldbedrag aan de kinderboerderij

Tijdens de dierendagviering afgelopen zondag heeft het jarige Champ'Aubert een groot geldbedrag geschonken aan de kinderboerderij als blijk van dank voor het goede nabuurschap. De overhandiging vormde het hoogtepunt van de festiviteiten op het terrein van Champ'Aubert en de kinderboerderij in het kader van het 25-jarig bestaan. De partyboerderij hield Open dag en organiseerde een proeverij. De bezoekers werden in samenwerking met de kinderboerderij getrakteerd op diverse activiteiten, zoals een springkussen en kinderspellen. Op de kinderboerderij werd op dezelfde dag Dierendag gevierd. Er werden pannenkoeken gebakken en de kinderen hebben groentetaartjes gemaakt voor de dieren.

Fietsbaan

Op woensdag 12 oktober wordt om 15:00 uur de nieuwe fietsbaan geopend in aanwezigheid van de vele sponsors. Zie artikel elders in deze krant.

* Kinderboerderij 't Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl.

advertentie
advertentie