‘Het karakter van de straat blijft behouden’

29 september 2011 om 00:00 Nieuws

In de raadscommissie Ruimte lieten de christelijke oppositiepartijen zich donderdagavond niet in de kaarten kijken. Het CDA wil eerst aanvullende vragen beantwoord zien, onder andere over de beperkte mogelijkheden voor mantelzorg. De ChristenUnie en de SGP hebben vooral bezwaar tegen de ontbrekende financiële onderbouwing van het plan. Wethouder Tim Verhoef (PvdA/Groen Links) kent die cijfertjes ook niet, liet hij weten. Het college kan niet in de boeken van een projectontwikkelaar kijken, zelfs als dat geen commercieel bedrijf maar de plaatselijke woningcorporatie is.

DRIEBERGEN - De discussie over 68 nieuwe woningen aan de Zonstraat nadert haar ontknoping. Volgende week neemt de gemeenteraad een besluit over het gewijzigde bestemmingsplan voor het gebied. Voorstanders zijn gematigd optimistisch over de uitslag van de stemming, maar de koppen zijn nog niet geteld.

door Michiel Schaaij

Initiatiefnemer Heuvelrug Wonen kan in ieder geval rekenen op de steun van de Burger Vertegenwoordiging Heuvelrug. ,,We hebben altijd achter het bouwplan gestaan. Het is goed doordacht en er komt geen hoogbouw’’, zo liet Nico Verbeek optekenen. Aloys van Spaandonk (Groen Links/PvdA) vindt de kavelgrootte voor sociale woningbouw zeer aanvaardbaar. ,,We willen allemaal wel in een villa wonen, maar dat kan nu eenmaal niet. Bovendien staan de bewoners binnen drie minuten in het bos’’, aldus Van Spaandonk. SP-er Martin Jacobs uitte zich kritischer, maar kondigde aan dat zijn partij toch vóór het plan zal stemmen. ,,We zijn er niet kapot van, maar het voldoet aan de doelstelling voor sociale woningbouw’’, aldus Jacobs.

VVD blijft tegen

De meeste bezwaren tegen de nieuwbouw aan de Zonstraat komen van VVD-zijde. De liberalen drongen nogmaals aan op meer ruimte, groen en speelplekken. Tussen raadslid Peter van der Zee en Heuvelrug Wonen botert het allerminst. De VVD-er haalde fel uit en vergeleek de woningcorporatie met een projectontwikkelaar die winstmaximalisatie nastreeft. Hij toonde zich onverzoenlijk in zijn verzet en nam bovendien een voorschot op de uitkomst van de komende raadsvergadering. ,,Ook als dit bestemmingsplan wordt aangenomen, zullen omwonenden blijven strijden. De realisatie van het nieuwbouwplan gaat nog jaren duren’’, aldus Van der Zee.

advertentie
advertentie