Koffieconcerten

26 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN-RIJSENBURG - In de kerk Sint Petrus' Banden start zondag 2 oktober weer een nieuw seizoen met Koffieconcerten. Dit is het tiende jaar dus we kunnen inmiddels wel van een traditie spreken en dit seizoen zal dan ook een extra feestelijk tintje krijgen. We openen met onze talentvolle dorpsgenoot, de pianist Bas Verheijden, die voor ons weer een spectaculair programma met bijzonder virtuoze romantische muziek heeft samengesteld.

Uitgevoerd worden werken van Chopin (in een bewerking van Balakirew) enGernsheim. Bijzondere aandacht verdient zijn interpretatie van de Symfonie voor Solopiano van Charle-ValentinAlkan, wiens piano-composities bekend staan als extreem moeilijk te spelen. Bas Verheijden staat bekend om zijn voorliefde voor minder bekende, briljante pianowerken uit de late romantiek. Hij komt dergelijke werken soms op het spoor via eigen onderzoek in oude partituren.

Het Koffieconcert vindt plaats op zondag 2 oktober a.s. om 12.30 uur in de kerk van Sint Petrus' Banden aan het Kerkplein op Rijsenburg. De kerk is vanaf 12.00 uur open. Voorafgaand aan het concert wordt (gratis) koffie geschonken in het parochiehuis, schuin achter de kerk. Toegangskaarten bij de ingang van de kerk voor € 12,- . Ook zijn nog abonnementen voor de hele serie van 7 concerten verkrijgbaar voor € 65,-. Voorverkoop op de Traaij bij Boekhandel Baas en CD-Artline.

advertentie
advertentie