'Baby's houden van boeken'

23 september 2011 om 00:00 Nieuws

HEUVELRUG - Regioblibliotheek Z-O-U-T start met ingang van oktober in samenwerking met de gemeente Utrechtse Heuvelrug en het consultatiebureau met het project BoekStart. Boekstart is een landelijk project en wordt ondersteund vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Wanneer een baby drie maanden oud is, ontvangen de ouders een brief van de gemeente mét een waardebon. Met deze bon kunnen ze een gratis BoekStartkoffertje met onder meer babyboekjes ophalen bij de bibliotheek.

Het eerste Boekstartkoffertje in de gemeente Utrechtse Heuvelrug wordt woensdagochtend 5 oktober om 10.00 uur in bibliotheeklocatie Driebergen door burgemeester Naafs uitgereikt aan een 3-maanden oude baby en zijn of haar ouders. Tevens het moment kennis te maken met muziek op schoot: muziek voor de allerkleinsten verzorgd door muziekdocente Priya Keet.

BoekStart: baby's houden van boeken

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. BoekStart gaat uit van de gedachte dat kinderen die al op jonge leeftijd in aanraking komen met boeken een voorsprong (op school) ontwikkelen waar ze hun hele leven voordeel van hebben. Samen een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren, verhaaltjes vertellen en ernaar luisteren, versterkt bovendien de band tussen ouder en kind.

Kinderen kunnen al vanaf heel jonge leeftijd met hun ouders spelenderwijs genieten van boekjes. Samen plaatjes kijken en samen praten of zingen is goed voor het contact met de baby, en voor de taalontwikkeling van het kind.

Gratis lid van de bibliotheek

Naast een eenmalig BoekStartpakket heeft de bibliotheek ouders met baby's veel meer te bieden. Tot de leeftijd van 18 jaar is een lidmaatschap van de bibliotheek gratis. Ouders en kinderen kunnen gratis de hele collectie materialen in de bibliotheek raadplegen. In de bibliotheek zijn speciaal opgeleide specialisten die ouders en kinderen ontvangen. Zij geven met veel plezier tips over voorlezen en geschikte boekjes. Info: www.boekstart.nl.

advertentie
advertentie