Fittest voor 55-plussers

22 september 2011 om 00:00 Nieuws

AMERONGEN/LEERSUM - Sportservice Midden Nederland verzorgt op vrijdagmiddag 28 oktober met de gemeente Utrechtse Heuvelrug een fittest voor 55-plussers uit Leersum en Amerongen. Zij kunnen in Sporthal De Binder in Leersum hun fitheid laten meten. Na de test krijgen deelnemers een sportadvies. Zij kunnen zich dan inschrijven voor een GALM-beweeggroep in de Utrechtse Heuvelrug of een kennismakingscursus bij een sportvereniging. Mensen die (meer) willen gaan bewegen of benieuwd zijn naar hun fitheid, kunnen zich aanmelden via de banner 'Fittest Leersum' op www.sportservicemiddennederland.nl.

De fittest duurt ongeveer anderhalf uur en is aangepast aan de individuele mogelijkheden van elke deelnemer. Na aanmelding krijgt iedereen bericht wanneer hij of zij wordt verwacht. Dit is tussen 15.00 en 18.30 uur. De kosten voor deelname zijn €3,-. De fittest en eventueel vervolgtraject zijn een mooie gelegenheid voor mensen die in beweging willen komen, maar niet precies weten waar. Sportieve mensen die nog meer willen bewegen, kunnen op deze manier een extra activiteit vinden.

Introductiecursus

Na de fittest kunnen mensen zich vrijblijvend inschrijven voor een introductiecursus bij sportaanbieders die aanbod hebben voor 55-plussers. Een cursus bestaat uit zes lessen. Deelnemers ervaren daardoor hoe leuk en gezellig sporten is en welke sport het beste bij ze past. De kosten voor een complete cursus bedragen tien euro.

Waarom sporten?

Met het klimmen van de jaren wordt het op peil houden van fitheid en gezondheid steeds belangrijker. Bewegen is gezond voor lichaam en geest, maar vooral leuk. De beweegnorm is een halfuur matig bewegen per dag. Er zijn voldoende laagdrempelige sportmogelijkheden in de buurt. Door voldoende beweging wordt iemand fitter en dat merkt diegene in het dagelijks leven.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project kunnen belangstellenden contact opnemen met Leon van Fraeijenhove van Sportservice Midden Nederland. Hij is te bereiken op het telefoonnummer 030-7513862 (maandag tot en met donderdag) en het e-mailadres leon.van.fraeijenhove@sportservicemiddennederland.nl.

advertentie
advertentie