Dalto wint van DeetosSnel/Volhuis

18 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Dalto 1 pakte afgelopen zaterdag de (gedeelde) koppositie in de Ereklasse B door DeetosSnel met 17-11 te verslaan. Hoewel er bij vlagen mooie acties te zien waren, was het spel over de gehele wedstrijd gezien niet denderend, maar uiteindelijk wel goed genoeg voor een ruime overwinning. Dalto liet zien ook in het laatste kwartier nog over voldoende energie te beschikken om de voorsprong vast te houden, en dat is gezien de ervaringen in het vorige zaalseizoen een goed teken.

In de eerste aanval stonden Jorrit Bergsma, Otto Fabius, Lieveke Meiling en Paula Bos. Een verrassende start met de dames voor de korf leverde gelijk de 1-0 op door Lieveke Meiling, waarna Jorrit Bergsma in de linkerhoek ging staan, en met schijnbaar speels gemak de 2-0 scoorde. Deetos kwam echter terug en nam bij 2-3 een voorsprong, voor de eerste en enige keer. Het tweede aanvalsvak (met Jelle Steenbeek, Maarten Groot Hulze, Sietske van de Sande en Barbara Brouwer) had aanvankelijk meer moeite om de korf te vinden, pas bij 4-3 lukte het Jelle Steenbeek met een wegstapbal. Daarbij moet gezegd worden dat aan Deetoszijde de verdediging een grote hindernis was. Deetos scoorde 5-5 en de wedstrijd kon nog alle kanten op. Het was daarna even Jelle Steenbeek tegen zijn verdediger en de Dalto-aanwinst scoorde van afstand de 6-5, waarna er lang niet meer gescoord werd. De verdediging van Dalto bleef goed overeind, maar het lukte maar niet om de bal voorbij de verdediging te krijgen, totdat Steenbeek nogmaals van de korf wegliep en van afstand de 7-5 maakte. Deetos deed gelijk iets terug, en met een nogal magere 7-6 was het rust.

Na rust kwam Ilona van den Berg in de ploeg en zij verdiende met een doorbraak een stip die door de als altijd hard werkende Maarten Groot Hulze werd verzilverd (9-7). Deetos bleef aanhaken, en de 11-9 door Sietske van de Sande werd dan ook met opluchting rondom het veld ontvangen. Daarna stonden beide ploegen weer lange tijd droog, hoewel het kansen regende. Deetos miste dé kans op de aansluiting door tot twee maal toe een stip op identieke wijze te missen. Maar ook Jorrit Bergsma wist in deze fase de bal niet door de gele mand te krijgen en het was Paula Bos die de ban brak door met twee mooie schoten de wedstrijd te beslissen (12-9 en 13-9). Maarten Groot Hulze deed ook nog een flinke duit in het zakje met een stip, een korte kans en een schot, en Ilona van den Berg maakte tot slot met een eenhandige doorloopbal een fraaie geste aan het weer ruim aanwezige publiek: 17-11, en een terecht applaus voor Dalto.

advertentie
advertentie