Bezoekersaantal Driebergse Open Monumenten boven verwachting

13 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - In de afgelopen twee jaar liepen mede dankzij het samenvallen met het Driebergs Dorpsfeest en het mooie weer de bezoekersaantallen van Open Monumenten Dag op tot ongekende hoogte. De organisatoren hielden dit jaar hun hart vast: geen dorpsfeest en een steeds wisselende weersverwachting. En zie: het resultaat was ver boven verwachting: rond 700 deelnemers. Het thema (nieuw gebruik - oud gebouw) maakte het mogelijk een gevarieerd pakket aan te bieden. Er was veel belangstelling voor het geheel verbouwde koetshuis van huize Bijdorp (nu uniek ingericht kantoor), voor de oude schaapskooi aan de Engweg, die een grondige restauratie wacht, voor de duiventoren en de moestuinen van landgoed Sterkenburg (voor het eerst opengesteld) en voor de tuin van Bartimeüs. En de rondleidingen in Sparrendaal en kasteel Sterkenburg waren binnen de kortste keren geheel volgeboekt, wat bij vele 'laatkomers' tot grote teleurstellingen leidde.

Veel lof was er voor de tentoonstellingen van oude (naast hedendaagse) foto's van karakteristieke gebouwen in Driebergen. Veel 'nieuwkomers' konden hier zien hoe hun tegenwoordige woonplaats er vroeger uitzag. En ze maakten en passant van de gelegenheid gebruik om zich voor een meer dan levensgrote foto van Sparrendaal te laten portretteren, onder het motto: Groeten uit Driebergen.

Dat deden ook Neeltje Schravesande (oud-wethouder) en Bert Homan (huidige wethouder) die samen de officiële opening van Open Monumentendag verrichtten en vervolgens met vele aanwezigen kennis namen van de plannen voor een nieuwe ontwikkeling rond het oude postkantoor aan de Hoofdstraat, gepresenteerd door een enthousiaste groep Driebergenaren. U leest daarover elders in deze krant meer.

advertentie
advertentie