SCAUH rekent op duizend bezoekers bij korenfestival

12 september 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De Stichting Culturele Activiteiten Utrechtse Heuvelrug (SCAUH) rekent op zo'n duizend belangstellenden voor het korenfestival op 8 oktober in Driebergen. Aan dit festival nemen twaalf koren en zangensembles uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug deel. Dit komt neer op circa vijfhonderd zangers.

De festivals hebben plaats in de Grote Kerk in Driebergen (Hoofdstraat) en in de Immanuëlkerk in Driebergen aan de Engweg. De concerten beginnen om 19.00 uur. In beide kerken treden zes koren/ensembles op. Voor elk zanggezelschap is ongeveer een half uur uitgetrokken.

Vanaf 18.15 uur kan men bij de kerken programmaboekjes en toegangsbewijzen (€5,-) krijgen. Vanaf midden volgende week zijn programma's ook verkrijgbaar bij verschillende verkoopadressen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Deze adressen staan volgende week vermeld op de website van SCAUH: www.scauh.nl Op deze website treft men tevens het programma aan. De koren en zangensembles vertolken een uiteenlopend scala aan zangmuziek. Het Afrikaanse geluid ontbreekt evenmin. Dat geldt eveneens voor het onvervalste popgenre. Medewerkers van SCAUH ontvangen en begeleiden de koren en kondigen de koren aan.

Aan het slot van de concerten om circa 22.30 uur zingen in beide kerken de slotkoren en ook het publiek de canon Rhytm of live. Bij binnenkomst ontvang het publiek de partituur. De begeleiding van deze vorm van 'community-singing' is in handen van Petra van der Snoek (dirigente van het koorgezelschap Vinkenvocale uit Maarn) in de Immanuëkerk en van Piet van der Sanden (dirigent van het Stichts Mannenkoor uit Driebergen) in de Grote Kerk.

advertentie
advertentie