1-0 Aurora, 1-1 Wilco van Drie, 1-2 Nick de Rooij

8 september 2011 om 00:00 Voetbal

LEERSUM - In de eerste wedstrijd van het seizoen behaalde de kersverse zondag vierdeklasser HDS een krappe 1-2 overwinning op Aurora uit en in Werkhoven. ,,Alhoewel we een uiterst gelukkige zege hebben weten binnen te slepen, ben ik natuurlijk wel dolblij met de drie punten,” aldus HDS trainer Jan van Dalem na afloop van de wedstrijd. Al na drie minuten speeltijd keek de Leersumse formatie door een misverstand in de verdediging al tegen een vroegtijdige 1-0 achterstand aan. Vanaf dat moment liep HDS achter de feiten aan en spoorde van Dalem zijn mannen aan om vol op de aanval te gaan spelen. Alhoewel de thuisploeg vervolgens de beste kansen kreeg, was het in de 40e minuut Wilco van Drie die een pass van Pim Brouwer fraai afrondde en met een listig lobballetje de gelijkmaker binnenschoot. Met nog geen twee minuten later een dot van een kans voor HDS’er Mark van Woudenberg, bleef het bij rust een 1-1 gelijke stand. In de tweede helft was er matig voetbal van beide kanten te zien en hield HDS zich niet aan gemaakte afspraken. Desondanks trok Leersum in de 65e minuut aan het langste eind en won uiteindelijk de wedstrijd met 1-2.