The Fashion shop voor jong en oud

23 juni 2011 om 00:00 Ondernemend

,,De vrouw kleedt zich tegenwoordig vaker sportief en praktisch,’’ weet eigenaresse Jannita Roeten. ,,Dat was een aantal jaren geleden anders,’’ aldus de eigenaresse. In 1988 opende zij haar modezaak. Toen nog aan de overzijde van het huidige pand op de Traaij. Mode is helemaal haar ding. Al voordat ze de winkel startte werkte ze in de modebranche als inkoopster en cheffin, bovendien had haar vader een algemene textielzaak. ,,Ik ben dus echt in een ondernemersklimaat opgegroeid. De stap om een eigen zaak te beginnen was daarom niet zo groot.’’ Door de jaren heen heeft Jennits & Sproets een vaste klantenkring opgebouwd. Maar ook veel klanten die Jannita niet kent, weten de modezaak te vinden. Het uitnodigende interieur, de uitgebreide collectie en het kopje thee of koffie doen veel, weet de eigenaresse. Ze vindt het belangrijk dat het gezellig is in haar zaak en dat er tijd genomen wordt voor advies. Jennits & Sproets trekt een breed publiek. De collectie bestaat uit kleding van Vero Moda tot designerstukken van Mart Visser. ,,We willen voor heel veel mensen kleding in huis hebben en dat is ook onze kracht.’’ Voor jonge meiden zijn er bijvoorbeeld de Vero Moda broeken, maar merkbroeken van bijvoorbeeld Rosner vind je er ook. Rosner heeft Jannita al 22 jaar in huis. ,,Veel vaste klanten komen speciaal daarvoor naar onze winkel. Zeker ook omdat we voor veel merkbroeken de maten 34 tot 48 verkopen. De voordelige merken stoppen vaak al bij maat 42,’’ weet Jannita.

DRIEBERGEN - Een mooie, stoere en sportieve collectie. Jennits & Sproets, in het centrum van Driebergen, is dé zaak voor jong en oud. Je kan er lekker rondstruinen en snuffelen tussen de steeds vernieuwende collectie damesmode. door Rose Carry Lokin

Naast Vero Moda en Rosner heeft Jennits & Sproets nog veel meer merken in huis, waaronder Mc Gregor, O’Neill en Josephine & Co. Over twee jaar bestaat de zaak aan de Traaij 25 jaar. Janitta wil de winkel zeker nog niet van de hand doen. ,,Ik zie me hier nog wel staan tot mijn 65ste. Het is veel te leuk en ik werk graag met jonge mensen.’’ Bovendien zou de Driebergse ook de inkoop niet kunnen missen. Jannita heeft daar zo haar eigen manier voor. Ze zoekt eerst de bovenkleding uit ,,en daarna vult de rest zich bijna vanzelf aan,’’ aldus de eigenaresse.

Modeshow

Twee keer per jaar organiseert Jennits & Sproets een modeshow in de winkel of op locatie. Dit jaar zal er weer een rond de kerst gehouden worden. ,,Feestkleding is een feestje op zich om mee bezig te zijn,’’ aldus Jannita, die daarnaast ook twee maal per jaar een Rosner event organiseert.

Jennits & Sproets, Traaij 33, 3971 GB Driebergen-Rijsenburg. Tel: 0343-520254. Open: di t/m vr 9.30-17.30, za: 9.30-17.00 www.jennitsandsproets.nl

advertentie
advertentie