Cursussen, uitstapjes en activiteiten

23 juni 2011 om 00:00 Achtergrond

Vrijwilligers Tabaksteeltmuseum

AMERONGEN - Het Tabaksteeltmuseum is gevestigd in een voormalige tabaksschuur in Amerongen en vertelt het verhaal van drie eeuwen tabaksteelt op de Utrechtse Heuvelrug. Het museum wordt beheerd door een stichtingsbestuur en werkt uitsluitend met vrijwilligers. Om de bedrijfsvoering van het Tabaksteeltmuseum te professionaliseren zijn we voor de commissie PR/Marketing op zoek naar enthousiaste vrijwilligers met kennis van zaken die ons voor korte of langere tijd willen helpen met het opzetten en uitvoeren van pr- en marketingactiviteiten. We zoeken mensen binnen de commissie een of meerdere taken op zich willen nemen. Meer informatie op www.welnuh.nl/vacaturebank.

Tuinieren op Kraaybekerhof

DRIEBERGEN - Voor de tuinen van Kraaybekerhof wordt gezocht naar vrijwilligers die gevarieerde werkzaamheden in bloemen- en groententuin, moestuin in het algemeen uit willen voeren. Kraaybekerhof staat ten dienste van het studiecentrum Kraaybeekerhof waar cursussen en opleidingen worden gegeven. In de tuinen van Kraaybekerhof dragen wij zorg voor de aarde, zodat zij een gezonde voedingsbodem is voor alles wat erop groeit, bloeit en leeft. Meer informatie op www.welnuh.nl/vacaturebank.

Jeugdhonk Time-out

AMERONGEN - Het jeugdhonk de Time-out in Amerongen gaat begin 2012 verhuizen naar Allemanswaard. Helaas is het 30 juni al tijd om de huidige locatie op de Industrieweg-Noord te verlaten. In de tussenliggende periode zullen er zoveel mogelijk extra activiteiten georganiseerd worden en zijn de ambulante jongerenwerkers in het dorp te vinden. Voor meer info kunt u contact op nemen met Joep van Dam 0623883591, Joep@welnuh.nl of kijken op de Time-out hyves: www.time-outamerongen.hyves.nl

Sport Instuif

DRIEBERGEN - Vanaf vrijdag 17 juni tot en met 29 juli is er voor de deelnemers van de bewegingscursussen voor ouderen in Driebergen de mogelijkheid mee te doen met de Sport Instuif. De les is van 10-11.00 uur en kost € 4,- per keer. U hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Stichtse Zomerschool

HEUVELRUG - De Stichtse Zomerschool verzorgt in de periode van 1 juli tot 23 augustus tien cursusonderwerpen. Het volledige programma kunt u vinden op www.welnuh.nl/activiteiten, of in het programmaboekje verkrijgbaar bij het Inschrijfbureau, Vijverlaan 10 Driebergen (ma-vrij van 9.00-11.00 uur), of bij de bibliotheken.

Op de huishoudbeurs gezien!

HEUVELRUG - Op 12 juli organiseert de Stichtse Zomerschool van 13.30-15.30 uur in het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede een lezing over de geschiedenis van de Huishoudbeurs. Nieuwe technieken veroorzaakten sinds de jaren rond de Eerste Wereldoorlog een revolutie in het huishouden. Na de Tweede Wereldoorlog ging deze ontwikkeling steeds sneller en was vooral de Huishoudbeurs het platform waar de nieuwe huishoudelijke artikelen onder de aandacht werden gebracht. De lezing wordt gehouden door cultuurhistoricus Mw. Drs. Wiersma. Prijs € 9,50. Aanmelden op www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau (ma-vrij van 9.00-11.00 uur) 0343 523011.

Voeding

HEUVELRUG - Onze voeding staat centraal in deze lezing van de Stichtse Zomerschool op donderdag 14 juli in het Cultuurhuis te Doorn. We eten en drinken allemaal elke dag. Maar we worden ook elke dag via de reclame geconfronteerd met allerlei ,,heerlijkheden’’ die zo gezond voor ons zouden zijn. Aan de andere kant wordt ons de nodige angst aangepraat over allerlei mogelijk schadelijke stoffen in ons voedsel. Wat is hier nu allemaal van waar en kunnen we nog wel zonder gevaar van alles eten? De lezing wordt verzorgd door voedingskundige Wim van Dokkum.. De prijs is: € 14,75. Aanmelden: www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau (ma-vrij van 9.00-11.00 uur) 0343 523011.

Roemenië

HEUVELRUG - Op dinsdag 19 en vrijdag 22 juli van 10.30 - 14.30 uur zijn er in het kader van de Stichtse Zomerschool twee colleges over Roemenië. Dit land is vooral bekend door de val van Ceausescu in de revolutie van 1989. Wat is er in de politieke en culturele ontwikkeling gebeurd, hoe ziet de huidige politiek eruit en wat valt mee te delen over de ontwikkeling sinds 1989? De colleges worden verzorgd dor de historicus Albert van Goudoever. De prijs is € 47,95 ( inc. Twee lunches). Locatie: Gebouw De Vijver Driebergen. Aanmelden op www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau (ma-vrij van 9.00-11.00 uur) 0343 523011.

Marc Chagall

HEUVELRUG - Op dinsdag 26 juli van 13.30 - 15.30 uur organiseert de Stichtse Zomerschool een lezing over het werk van Marc Chagall. Het bijzondere van de schilderkunst van Chagall is dat gevoelens en beelden vanuit zijn opvoeding, opgedaan in de kleurrijke wereld van het Chassidische Jodendom in Rusland, zijn leven lang de bron vormden voor zijn schilderijen en tekeningen. De inleider is Ruud Bartlema. Aan de hand van dia’s zal hij de achtergrond en betekenis van de schilderijen nader toelichten. De prijs is: € 13,50. locatie: ,,Trefpunt’’ Trompstaete Maarn. Aanmelden op www.welnuh.nl of bij het inschrijfbureau (ma-vrij van 9.00-11.00 uur) 0343 523011.

Soldaat van Oranje

HEUVELRUG - Op 4 oktober a.s. rijdt de Theaterbus naar Theater Hangaar in Katwijk voor de musical ‘Soldaat van Oranje’. Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar, dus wees er snel bij! De prijs voor de busrit en het entreekaartje is €105,-.

Meer informatie en aanmelden bij Annelies Barendregt 0343 421538

Vrijwilligers Boodschappenbus

HEUVELRUG - Het voortbestaan van de Boodschappenplusbus hangt aan een zijden draad. Dit alles heeft te maken met de voorgenomen bezuinigingen van de gemeente UH in 2012. Daarom is Welnúh op zoek naar actieve vrijwilligers voor de Boodschappenplusbus die uitstapjes willen organiseren, de planning willen doen en de nieuwsbrief willen maken. Meer informatie bij Bart van Os, 0343 523001.

Ikea met ontbijt

HEUVELRUG - Op 1 juli kunt u met de Boodschappenplusbus naar Ikea Utrecht. Na daar een ontbijt genuttigd te hebben kunt u gezellig winkelen. U wordt gehaald tussen 9.00 en 10.00 uur en bent rond 14.00 uur weer thuis. Aanmelden: 0343 523001 (ma - vr 09.00 - 12.00 uur).

Colofon

Welnúh Doorn, Driebergen,

Leersum, Amerongen, Maarn, Maarsbergen en Overberg

Hoofdkantoor: Cultuurhuis Pleiade, Kerkplein 10,

3941 HV Doorn

Postadres: Postbus 10,

3940 AA Doorn

Telefoonnummer: 0343 523000

Website: www.welnuh.nl

E-mail: info@welnuh.nl

advertentie
advertentie