High tea evenement met zicht op paarden

9 juni 2011 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN - Met veel enthousiasme bereiden drie Maarsbergse dames de Vriendentheetuin op Landgoed Maarsbergen voor. Na een succesvolle try out enkele weken geleden, is de officiële start tijdens de Eventing paardenwedstrijden op 18 juni, van 10.00-18.00 uur.

door Monique José Timmermans

,,Als het om eten en gezelligheid gaat bruisen wij van de ideeën”, spreken Jacoline ter Maaten en Diana van Brummelen mede namens Hester Conen die niet bij het gesprek aanwezig kon zijn. Willemina van der Goes (eigenaresse Landgoed Maarsbergen) vertelde de dames een keer over de high tea bij een evenement in Engeland. ,,Dat hoef je bij ons maar één keer te doen en we gaan al aan de slag.”

Het drietal struinde tweedehands winkels af op zoek naar Engelse serviezen met bloemetjes ,,Zo pakten we gelijk de sfeer.” Er zijn kleedjes genaaid en gerechtjes gemaakt en geproefd. Gaandeweg bleven de ideeën opborrelen. Tijdens de Internationale CIC Eventing is er een Theetuin waar mensen twee kopjes koffie/thee met cupcake of plaatappelgebak kunnen gebruiken (€ 4,95) en letterlijk een bruggetje verder een high tea buffet met hartige en zoete hapjes (€ 14,50).

Eventing is het meest allround onderdeel van paardensport waarbij paard en ruiter in de disciplines dressuur, springen en cross presteren. Vanaf de hoger gelegen tuin naast het kasteel is er mooi uitzicht op de cross (parcours met hindernissen door het bos) en het voorbijlopende publiek.

,,Toch gaan we er vanuit dat mensen er niet de hele middag willen blijven zitten zoals bij een normale high tea. De gerechtjes worden daarom gelijktijdig gepresenteerd, zodat men na ongeveer drie kwartier weer van alle andere activiteiten kan genieten.” Er is namelijk genoeg te beleven. Naast de paardensport is er een soort country fair met diverse standhouders en activiteiten voor de kinderen. Hierdoor is het ook voor niet paardenliefhebbers leuk om te komen kijken.

Vrienden

De Vriendentheetuin komt voort uit de Stichting Vrienden van de Buitenplaats Maarsbergen. Een groep betrokken donateurs die deze omgeving een warm hart toedraagt en zich met een donatie en soms ook vrijwilligerswerk inzet voor het behoud van de buitenplaats.

Ook de opbrengst van de Vriendentheetuin is bestemd voor genoemde stichting. Tijdens een eerder evenement hebben de dames al proefgedraaid. ,,Die ervaringen gebruiken we voor 18 juni. Er is toen kritisch geproefd en enthousiast gereageerd op de uitstraling. Dat zit helemaal goed en mocht het regenen dan hebben we ook daarvoor een scenario achter de hand.”

Wat dat betreft vullen de vriendinnen elkaar goed aan qua ervaring en achtergrond. ,,Hester gooit haar ziel en zaligheid altijd in het koeken en dat proef je. Diana is een ster in het inkopen van kwaliteit tegen een lage prijs, met haar netwerk krijgt ze alles voor elkaar. En Jacoline houdt met haar professionele ervaring met horeca-evenementen planning en budget in de gaten”, vertellen ze over elkaar.

advertentie
advertentie