Lokale afdeling Amnesty met opheffing bedreigd

3 juni 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - De werkgroep Amnesty Driebergen dreigt na 36 jaar te worden opgeheven wegens uitstroom van leden. Een gebrek aan nieuwe leden en actiemoeheid van de huidige leden is hiervan de oorzaak. Lars Klein, een van de overgebleven leden, hoopt op nieuwe aanwas: ,,De werkgroep heeft sinds de oprichting heel veel goed werk verricht, er is veel expertise aanwezig. Het zou erg jammer zijn als dat verloren zou gaan. Aandacht voor schending van mensenrechten is nog steeds belangrijk en het geeft veel voldoening je daarvoor in te zetten.”

door Katka Kolmas

Amnesty Driebergen is een werkgroep binnen Amnesty Nederland die regelmatig activiteiten in de regio Heuvelrug organiseert. Behalve een werkgroep en een schrijfgroep is er nog een groep van ongeveer zestig Driebergenaren die zorg draagt voor de jaarlijkse collecte. In totaal zijn zeshonderd Driebergenaren lid van Amnesty International. Veel activiteiten van Amnesty zullen ook in de toekomst in Driebergen doorgang vinden, maar met de werkgroep dreigen al deze activiteiten onzichtbaar te worden en zal er geen ruimte meer zijn voor extra acties.

Lars Klein, eigenaar van boekhandel Jacques Baas en sinds tien jaar lid van Amnesty Driebergen, doet een oproep voor nieuwe werkgroepleden. Zelf is hij binnen de lokale afdeling in diverse functies actief geweest, als voorzitter, collectant, persvoorlichter en tegenwoordig als scholenwerker. Ook is hij jarenlang actief geweest op het hoofdkantoor in Amsterdam als regiocoördinator en landenspecialist Afrika. Klein vertelt: ,,Als lokale werkgroep hebben we al heel veel leuke en nuttige activiteiten georganiseerd, zoals een kunstveiling ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan van Amnesty en een feestelijk programma voor alle 60-jarige inwoners van de Utrechtse Heuvelrug om het zestigjarig bestaan van de UVRM onder de aandacht te brengen. Ikzelf ben nu voornamelijk actief als voorlichter over mensenrechten op scholen. Ik vertel over kindsoldaten en kinderarbeid, actuele thema’s die kinderen heel goed begrijpen. Het zou geweldig zijn als onze werkgroep drie of vier nieuwe leden krijgt, zodat ons werk kunnen voortzetten.”

Informatie: Rita Opstelten (0343 520994) of www.amnestydriebergen.nl.

advertentie
advertentie