Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

3 juni 2011 om 00:00 Nieuws

Natuurtuin krijgt vorm

Onder de leiding van Toon van der Sande is een groepje vrijwilligers de afgelopen weken bezig geweest met het vervolmaken van de natuurtuin bij de kinderboerderij. In de achterste schapenwei krijgt een klein paradijsje langzaam maar zeker vorm. Er is een grote vijver aangelegd en een moeras. De wilgenwand is aangelegd en met hulp van een groep ambtenaren van de provincie Utrecht is een heuvel aangelegd met schuilplekken voor egels, slangetjes en andere kleine zoogdieren. Het insectenhotel is in aanbouw, het pannenbier is al gedronken. De komende weken zal de laatste hand worden gelegd aan de inrichting van de vijver, het moeras en de tuin. Hierbij wordt gebruik gemaakt van planten uit de voormalige IVN-tuin.

Dieren in de spotlights

Op de kinderboerderij lopen al jaren twee ezels rond, Tommie van tien en Bas van 19 jaar. Net zoals bij mensen komen ook bij ezels bij het klimmen van de jaren kleine ongemakken en gebreken voor. Tommie heeft wat last van overgewicht en is een aantal weken op rantsoen gezet. Bij Bas heeft de dierentandarts een aantal tanden getrokken zodat hij geen pijn meer heeft bij het eten. Bas moet nog wel een beetje aansterken.

Sponsors

De kinderboerderij blijft werken aan het verder verbeteren van de veiligheid, duurzaamheid en het welzijn van de dieren, de verzorgers én de bezoekers. Hiervoor worden de komende jaren stapsgewijs aanpassingen en veranderingen doorgevoerd. Verschillende projecten zijn beschreven in een Projectenboek. Particulieren en bedrijven worden uitgenodigd een project te sponsoren. Een van de projecten betrof nieuw werkgereedschap. Christian Heger van voorheen Doeland Heger, en sinds kort Hubo Heger, heeft dit project voor de kinderboerderij gesponsord en kwam op dinsdag 24 mei een grote partij goederen ter waarde van 750 euro op de boerderij afleveren.

Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie