Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

19 mei 2011 om 00:00 Nieuws

DRIEBERGEN - Het schaapscheerdersfeest was dit jaar een groot succes. Het was prachtig weer en er kwamen veel bezoekers af op de vele activiteiten. De loterij bracht dankzij de gulle giften van de Driebergse winkeliers veel geld op dat aan de verbetering van de kinderboerderij zal worden besteed. Drie schapen werden voor het oog van de vele kinderen geschoren en de wol werd meteen gesponnen op een ouderwets spinnewiel. Kinderen konden de wol ook verwerken tot miniatuurschapen en andere voorwerpen. Ook konden ze een prachtige kaars maken bij de stand van kaarsenmakerij Dipam. Bijzonder dit jaar was het paardje rijden, mogelijk gemaakt door manege Jong Rijsenburg.

Activiteiten/Agenda

De gemeente Utrechtse Heuvelrug werkt aan een duurzame en klimaatneutrale gemeente. Daaraan wordt elk jaar aandacht besteed tijdens zogenaamde Duurzame Dagen. De activiteiten staan dit jaar in het teken van water. Kinderen vanaf 2 jaar kunnen aanstaande zaterdag 21 mei op de kinderboerderij een reuzenwaterbaan bouwen tussen 13.00 en 17.30 uur. Voor de allerkleinsten is er ook een watertafel.

Om 14.00 uur start er vanaf de kinderboerderij een fietsexcursie van het IVN : ‘Van sprengkop tot Kromme Rijn’. De excursie brengt u naar de sprengkom ‘De grote kom’. Vervolgens volgt u de spreng tot waar deze in de Kromme Rijn vloeit. Onderweg onderzoekt u op zes plaatsen het water. De excursie eindigt om 17.00 uur weer op de kinderboerderij.

Sponsors/donateurs

De samenwerking tussen de kinderboerderij en buitenschoolse opvang BSO Wijs! heeft een definitief karakter gekregen. Nu de proefperiode van twee maanden is verstreken, hebben beide organisaties de afspraken vastgelegd in een contract voor onbepaalde tijd. Afgesproken is dat Bso Wijs! het terrein en de gebouwen van de kinderboerderij blijft gebruiken als ophaallocatie en incidenteel bij slecht weer als schuillocatie voor groepen kinderen. Beide partijen zullen bovendien initiatief nemen om het wederzijdse voordeel uit te bouwen en te versterken.

Vergader- en partyboerderij Champ’Aubert heeft onlangs een sympathiek staaltje van burenliefde laten zien. Tijdens de klussendag van de Utrechtse gemeenteambtenaren aan de ecotuin, heeft Champ’Aubert de lunch voor de groep ambtenaren en vrijwilligers van de kinderboerderij verzorgd. De smakelijke lunch werd geserveerd op het nieuwe terras dat Champ’Aubert onlangs heeft gerealiseerd op het terrein van de opgeheven IVN-tuin naast de partyboerderij. Het sfeervolle en zonovergoten terras is zeer geschikt voor dergelijke besloten bijeenkomsten.

u Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie