Lekkere vis in bij De Zilte Zee

19 mei 2011 om 00:00 Ondernemend

Je hoeft Jo en Astrid niet te vragen wat verse vis is. Beide werken al jarenlang in de vishandel. Jo onder andere als bedrijfsleider bij verschillende winkels en op grote en kleine markten. Met zijn evaring als kok in een visrestaurant weet hij de lekkerste visgerechten op tafel te toveren. In zijn zaak aan de Kampweg heeft de Spakenburger ook diverse maaltijden voor zijn klanten klaarstaan, zoals een ovenschoteltje met aardappelgratin en vis naar keuze. Ook voor spiesjes met zalm, tonijn en diverse andere vissoorten en sushi draait hij zijn hand niet om. ,,Klanten hoeven nergens anders meer heen, want we hebben complete gerechten, ook met salades,’’aldus Jo. Unicum is ook de driepansoven die het echtpaar heeft aangeschaft. Op zijn voormalige standplaats Kerkebosch in Zeist, waar hij op vrijdag en zaterdag te vinden was, kochten veel klanten een visje bij hem en de friet bij de buurman. ,,In onze winkel ga ik dat combineren, dus kan de klant zowel de vis als de friet krijgen, die natuurlijk apart gebakken wordt in onze driepansoven, en het kan gewoon lekker opgegeten worden in onze zaak, waar we enkele verhoogde tafels hebben staan,’’ aldus Jo.

DOORN - Op het gezellige plein aan de Kampweg in Doorn opende afgelopen woensdag vishandel De Zilte Zee haar deuren. Verse vis wordt elke dag in Spakenburg gehaald en ook voor catering staan eigenaren Jo en Astrid Hop te popelen om klanten uit Doorn en omgeving te laten proeven van hun visdelicatessen. door Rose Carry Lokin

Voordat de Spakenburgers Jo en Astrid de grote stap zetten om hun winkel in Doorn te openen hebben ze aardig wat onderzoek verricht. ,,Astrid is op vrijdag en zaterdag winkeliers langsgegaan en heeft winkelend publiek in Doorn aangesproken,’’ aldus Jo. En ook het aantal inwoners werd onderzocht. ,,Dat viel allemaal positief uit, dus hebben we de grote stap gewaagd.’’ Zelf slaan Jo en Astrid geen dag over zonder vis. ,,In Spakenburg groei je op met vis of koek. Bij ons thuis was dat vis. Mijn vader en moeder hadden hun eigen vishandel. Ze bakten vis aan huis en venten die ook uit. Astrid loopt ook al vanaf haar zeventiende mee in het visvak,’’ aldus Jo, die vroeger vanuit school bij zijn ouders thuis een zakcentje bijverdiende met het schoonmaken van vis.

Elke dag een visje eten is volgens Jo ook gezond. ,,Een verse vis mag je niet ruiken en moet mooi glanzend zijn. Hij moet er als het ware uitspringen,’’ lacht hij. En als je er dan ook voor zorgt dat je vis verkoopt waarmee je je niet schuldig maakt aan overbevissing, is het cirkeltje rond,’’aldus Jo.

De Zilte Zee, Kampweg 24, 3941 HH Doorn, tel:06-25450093. Openingtijden ma t/m zat van 9.00-18.00

advertentie
advertentie