Nieuws van Kinderboerderij ‘t Woelige Nest

5 mei 2011 om 00:00 Nieuws

Schaapscheerdersfeest

Op zondag 15 mei wordt weer het jaarlijkse schaapscheerdersfeest gehouden op kinderboerderij ‘t Woelige Nest. Van 12 tot 16 uur is er van alles te beleven voor jong en oud. Centraal op het programma staat natuurlijk het scheren van de schapen. In een knutselhoek kunnen de kinderen schaapjes maken van wol en kaarsen maken. Nieuw op het programma is een demonstratie van een behendigheidstraining met honden. Het feest wordt opgefleurd door twee clowns die de hele middag rondlopen en grappen maken. Het springkussen ontbreekt natuurlijk niet, net zo min als de grabbelton en de verloting van prachtige prijzen, ook dit jaar weer belangeloos geschonken door de Driebergse winkeliers. Er is een fotograaf aanwezig die kinderen met hun lievelingsdier op de foto zet en kinderen kunnen pony rijden. Voor de gezonde trek zijn er pannenkoeken, broodjes knakworst en popcorn verkrijgbaar.

Ecologische tuin

Vorige week is het grootste deel van de ecologische tuin op het terrein van de kinderboerderij aangelegd. Het ontwerp van Toon van de Sande, betrokken buurtbewoner en van beroep bosbouwer, voorziet in verschillende biotopen waardoor er veel te zien en te beleven zal zijn in deze tuin. De kinderboerderij gaat de tuin gebruiken voor educatie aan schoolklassen en ook de IVN is bereid lessen in en vanuit deze tuin te gaan verzorgen. Veel van de planten en elementen in de tuin zijn afkomstig uit de voormalige IVN-tuin aan de Boterbloem 1. Deze tuin heeft de IVN moeten afstoten omdat er onvoldoende vrijwilligers waren voor het onderhoud. De kinderboerderij ziet wel kansen om een ecologische tuin te onderhouden. Er is inmiddels een groep van 8 vrijwilligers gevormd die het onderhoud gaat doen. Wel is men nog op zoek naar iemand die dit onderhoud wil coördineren en informatie over de tuin op de website van de boerderij wil bijhouden. De tuin is tijdens de openingstijden open voor publiek.

Sponsors/donateurs

De kinderboerderij heeft de opbrengst van de Albert Heijn-spaaractie die vorig jaar december werd afgesloten inmiddels overgemaakt gekregen. Uiteindelijk bleek een bedrag van 1030 euro bij elkaar te zijn gespaard. De kinderboerderij wil de Albert Heijn en alle Driebergenaren die hebben meegespaard hartelijk danken. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanleg van een skelterbaan naast de speeltuin. De skelterbaan moet voor meer rust en ruimte op het terras voor de boerderij zorgen.

Op Koninginnedag heeft Bso Wijs! geld opgehaald voor de kinderboerderij. Kinderen konden voor 1 euro een ritje maken op de groepsfiets die de bso voor het vervoer van de kinderen gebruikt. BSO Wijs! biedt naschoolse opvang in de natuur en gebruikt de kinderboerderij als ophaallocatie. De eigenaars van de bso hebben heel wat rondjes gefietst op Koninginnedag en hebben daarmee 150 euro voor de kinderboerderij opgehaald. Een geweldig resultaat!

Ook de Soroptimistclub Heuvelrug wierf op de vrijmarkt fondsen voor de kinderboerderij. Vanuit hun kraam op het Kerkplein verkochten de dames culinaire artikelen en deelden ze brochures van de kinderboerderij uit. De Soroptimistclub heeft onlangs toegezegd de nieuw aan te leggen skelterbaan op de boerderij te sponsoren en is nu druk bezig de benodigde gelden binnen te halen.

Kinderboerderij ‘t Woelige Nest, Boterbloem 3 (ingang Hoendersteeg), tel: 521351, website www.kinderboerderij-driebergen.nl

advertentie
advertentie