Work-INN start in Buitenlust

28 april 2011 om 00:00 Nieuws

LEERSUM/AMERONGEN - Ongeveer een jaar geleden zag Ilse Panis een nieuwe bestemming voor Hotel Vogelesang in Leersum. Het zou grondig worden gerenoveerd tot een moderne locatie met werkplekken voor zelfstandige professionals om er rustig te kunnen werken, vergaderen en ontmoeten. Het investeringsniveau bleek onhaalbaar, maar het idee liet haar niet los. Ilse Panis kwam in contact met Monika Knottnerus en Boudewijn Broekhuijse, die dit concept van harte omarmden. Het drietal kwam in contact met Paul van Roij, eigenaar van Buitenlust in Amerongen. het resultaat is dat vanaf maandag 23 mei Work-INN van start gat.

Locaties voor flexibel werken en ontmoeten

door Jan Meijer

,,Het idee dat vorig jaar bij mij gestalte kreeg, liet me niet meer los. Ook al is het jammer dat Vogelesang niet doorging, we hebben nu in Buitenlust een prachtig alternatief gevonden,’’ vertelt Ilse Panis. ,,De reacties die ik na de publicatie kreeg, stimuleerden om door te gaan. Er was overduidelijk behoefte aan ruimte, waar zelfstandige professionals die op hun thuisadres werken, zich zonder de ‘bijverschijnselen van dat thuis werken’ kunnen terugtrekken.’’ Maar ze wilde het niet alleen. Ilse Panis hoefde niet lang te zoeken, want Monika Knottnerus en Boudewijn Broekhuijse waren even enthousiast. ,,Met z’n drieën hebben we het opgepakt en hebben we de volgende stappen gemaakt.’’ Haar partners van Work-INN bevestigen het van harte. ,,We moesten als eerste op zoek naar een geschikte locatie. Er werden panden bekeken waar we met ons concept van ‘working apart together’ terecht konden. Via Susan Claessens communicatie kwamen we in contact met Paul van Roij, de eigenaar van Buitenlust.

,,Ik zie dit als een aanvulling op mijn bedrijfsvoering. Overdag is er voldoende ruimte beschikbaar. Ik was al lang op zoek naar een activiteit om die ruimte op te vullen en nadat we het idee verder hadden uitgewerkt, bleek het goed op elkaar aan te sluiten,’’ vertelt van Roij even enthousiast. ,,Buitenlust is onderscheidend van andere café’s. Daar kun je niet rustig op jezelf werken, hier wel. In de meeste gelegenheden kun je pas om 11.00 uur terecht, maar hier is de ruimte die we exclusief mogen gebruiken en waarvoor we een eigen ingang krijgen, al vanaf 8.30 uur beschikbaar.’’

Het concept is simpel, leggen de initiatiefnemers uit: ,,Via www.work-inn.nl wordt men lid. Leden kunnen tegen vergoeding van de kosten de gebruik maken van het businesscafé om relaties te ontmoeten, te werken of te vergaderen. Faciliteiten als een internetverbinding en print- scan- en kopieermogelijkheden en het kopje koffie en thee is erbij inbegrepen. Maar het lid worden biedt meer. Men kan gebruik maken van de kennis van andere leden van Work-INN en mogelijk zelfs samen dingen realiseren. Verder organiseren we tien keer per jaar een netwerkactiviteit van hoog niveau. Door daarvoor directeuren van grote bedrijven uit te nodigen, kunnen leden geïnspireerd raken en zo hun bedrijf een ‘boost’ geven.

Alles is klaar voor de start. Op vrijdag 20 mei om 16.00 uur is de feestelijke opening en de maandag erna begint het echte werk.

advertentie
advertentie