Oranjeprogramma voor Maarn en Maarsbergen rond

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

MAARSBERGEN/MAARN - Met veel enthousiasme heeft de oranjecommissie Maarsbergen, uit naam van IJsclub De Kom, een goed gevuld programma voor de viering van Koninginnedag samengesteld. Camping Meck is opnieuw de plek waar het allemaal gaat gebeuren.

Kinderspelen en muziek sfeermakers

door Han Overkamp en Monique José Timmermans

,,Het voordeel van die locatie is'', zegt voorzitter Rob Fechner, ,,de overzichtelijkheid en de beslotenheid. Bovendien is er genoeg parkeerruimte op het tegenoverliggende veld. Maar let op: die dag is de Parallelweg langs de A12 afgesloten. Wie niet met de fiets maar met de auto komt moet omrijden via de Scherpenzeelseweg''.

De dag begint om 10.30 uur met het oplaten van de ballonnen, gevolgd door de kinderspelen. Altijd een succesonderdeel en ook belangrijk, omdat Koninginnedag in eerste instantie een kinderfeest hoort te zijn. De Playbackshow begint om 12.00 uur en dit onderdeel zal worden opgeluisterd door een bezoek van het College van B & W. In de middag, om 13.00 uur, volgt de traditionele Zeskamp. Er zijn twee teams samengesteld, Noord en Zuid, en de oude spelregels zijn in ere hersteld. Tot slot van de middag is er dan de prijsuitreiking: voor de kinderen door Meester van Doorn, voor de volwassenen door mevrouw Willemina Petter.

Het Oranjebal begint om 20.00 uur en DJ Giel zorgt voor de muziek. Toegangsprijs € 5. Fechner: ,,We hebben weer hard gewerkt aan een dag speciaal voor alle Maarsbergers. Oude bekenden kunnen elkaar treffen en men kan beleven hoe ouderwets gezellig en dorps het leven in Maarsbergen nog is''.

Programma Maarn

Met burgemeester Frits Naafs in de jury bij de kinderoptocht wordt het extra spannend om je in Maarn als stripfiguur te verkleden en mee te fietsen, verzamelen vanaf 09.00 uur op het Raadhuisplein. Om 10.30 reikt de burgemeester de prijzen nog uit aan de mooist verklede kinderen en aan de Kanjer van het Jaar. Intussen zijn de kramen voor de oranjemarkt en de kinderspelen rond het Raadhuisplein opgesteld. ,,Muzikaal wordt hier de dag opgeluisterd door de VQ band, een coverband met de Maarnse Valdelice en Jan Smit." vertelt voorzitter van de oranjevereniging MM Sjoerd Jongsma geheimzinnig. Voor liefhebbers van klassieke muziek geeft het duo Sans Soucis een concert in de Kapel.

Vrijwilligers

Om dit te realiseren is natuurlijk veel werk verzet door de commissieleden in Maarn en Maarsbergen. Zoals daar zijn de contacten met de gemeente, het verkrijgen van sponsorgelden en het werven van de vrijwilligers. In Maarsbergen kan Fechner rekenen op veel helpende handen vanuit de basisschool. Zowel het comité in Maarsbergen als de vereniging in Maarn doen en oproep voor nieuwe commissieleden. Zij mogen het stokje overnemen van degenen, die al jarenlang in de weer zijn geweest.

Contactgegevens en het complete programma voor beide dorpen zijn te vinden in het huis aan huis verspreide boekje en op de website www.oranjevereniging-mm.nl.

advertentie
advertentie