Ouderenvoorziening Trompstaete in gevaar?

21 april 2011 om 00:00 Nieuws

MAARN - De Vereniging van Eigenaren van Trompstaete maakt zich ernstig zorgen. Zij zijn bang dat de ouderenvoorzieningen in Trompstaete in gevaar komen nu de gemeente voornemens is de voor Trompstaete aangelegde reserve over te boeken naar de algemene reserve Woonzorg.

door Monique José Timmermans

,,Bij de aankoop van het appartement hebben alle toekomstige eigenaren ruim € 10.000,- gestort in deze reserve”, aldus het bestuur van de Vereniging van Eigenaren ,,Met het bedrag was de ouderenvoorziening voor de komende 25 jaar gegarandeerd.” De aanleg van de reserve was nodig omdat gemeentelijk uitgangspunt was dat in Trompstaete, een woonzorgcomplex, een aantal gemeenschappelijke voorzieningen waardoor ouderen zo lang mogelijk zelfstandig konden blijven wonen voorhanden zou zijn. Daarvoor gebruikte men ruimte - tegen lagere kosten - in De Twee Marken. De gemeente was echter niet bereid tot een hogere bijdrage. Het kostenverschil ad. € 31.764,- per jaar is vanwege deze budgettaire neutraliteit ten laste van de stichtingskosten van Trompstaete gekomen en opgebracht door de woningeigenaren.

Inmiddels blijkt de formule een succes. Er wordt door de bewoners veel gebruik gemaakt van het Trefpunt - de gemeenschappelijke ruimte - voor diverse clubjes, de open eettafel en koffie- en voorlichtingsbijeenkomsten. ,, Men wil niet terug naar de Twee Marken. De inpandige voorzieningen zijn voor de voornamelijk 80+ bewoners beter bereikbaar en bovendien is de Twee Marken commerciëler geworden de laatste jaren”, vertellen de bestuursleden.

De gemeente verwijst naar de nota Voorzieningen en Reserves uit 2006 waarin besloten is dat er met ingang van 2011 geen onttrekking meer zou plaatsvinden aan de reserve van Trompstaete en dat op dat moment de reserve een algemene bestemming zou kunnen krijgen.

De VVE wil garanties dat het afgesproken bedrag gegarandeerd beschikbaar blijft voor Trompstaete. Gera Hensbergen, raadslid BVH, heeft de zaak eveneens aanhangig gemaakt. ,,2006 is het jaar van de gemeentefusie, toen is veel geharmoniseerd. Maar is dit wel correct gegaan, is er overleg geweest met de bewoners?” De BVH overweegt een motie in te dienen tijdens de raadsvergadering volgende week.

advertentie
advertentie